SaiPa ei pystynyt yllättämään sarjakärkeä – Haapala ylitti maagisen 60 pisteen rajan

LIIGA / Raportti
Henrik Haapala rikkoi 60 pisteen rajan syöttäessään Rantakarin toisen maalin.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi

Tappara oli jo aiemmilla kierroksilla varmistanut runkosarjan voiton, lappeenrantalaiset puolestaan runkosarjan jumbosijan sekä aikaisen kesälomansa. SaiPan joukkueesta on lähtenyt monia pelaajia, silti SaiPa taisteli loppuun asti illan ottelussa.

− Pelaajien kanssa puhuttiin, että vastustajan kokoonpanossa on paljon nuoria pelaajia. Todettiin, että sellaiset 5000 ihmistä tulee kuitenkin halliin katsomaan meidän suoritusta ja sitä, miten me pystymme pelaamaan.

− Mielestäni peli oli monelta osin tasainen, vaikkei saatukaan maaleja. Kyllä siinä tuli hetkiä, että olisi varmasti pystynyt pelaamaan toisin. Kolmanteen erää saatiin kuitenkin Savinaisen kolkyt maalia maalia täyteen ja (Rasmus) Smedberg teki ensimmäisen maalinsa, Jussi Tapola kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon, kun ensimmäistä erää oli pelattu noin neljä ja puoli minuuttia. Kirvesrintojen Otso Rantakari laukoi kiekon maaliin, joka ohitti SaiPan maalilla torjuneen Frans Tuohimaan.

Toisessa erässä vierasjoukkue pääsi jauhamaan ylivoimaa, kun Alexander Bonsaksen istui kahden minuutin rangaistusta kampituksesta. Lappeenrantalaiset ehtivät pelata ylivoimaa noin minuutin ajan, kun tasoitusmaali näki päivänvalon.

Liigauran ensimmäisen maalinsa viimeisteli SaiPan Jesse Hallikas hienon ylivoimakuvion päätteeksi. Maalin syöttänyt Henry Maarnela kirjautti liigauransa ensimmäisen pisteen.

Ajassa 36.44 Tapparan Rantakari osui toistamiseen, kun puolustaja laukoi siniviivan tuntumasta ja kiekko muutti kesken suuntaa ohittaen voimattoman Tuohimaan. Kultakypärä Henrik Haapala sai maaliin syöttöpisteen, jolla Haapala ylitti 60 pisteen rajapyykin.

Kolmannessa erässä kotijoukkue karkasi voittoon

SaiPa haki kolmannessa erässä vimmatusti tasoitusta, kun se otti maalivahdin pois ajassa 56.29. Lappeenrantalaisten maali ei kerennyt olla kauaa tyhjänä, sillä Veli-Matti Savinainen viimeisteli kauden 30. maalinsa tyhjiin. Tamperelaisten neljännen maalin iski Rasmus Smedberg, jolle osuma oli liigauransa ensimmäinen.

Tappara-luotsi Tapola kommentoi tyytyväisenä joukkueensa suorituksia ottelun jälkeen illan pressitilaisuudessa.

− Tämän illan varmaan saa olla tyytyväinen ja nauttia siitä. Aina, kun tämän kuudenkymmenen pelin saa maaliin, niin olo on sellainen, että puhalletaan tämä pois tänään ja sitten aletaan keskittyä kevään pudotuspeleihin. Kokonaisuudessaan hyvä suoritus joukkueelta, tasaisesti ollaan pystytty keräämään sarjapisteitä, mikä on runkosarjan tarkoitus. Sen jälkeen meitä aletaan mitata niissä peleissä, missä ei mikään muu ratkaise kuin voittaminen.

Tapola nosti etenkin tasaisuuden, erikoistilannepelaamisen ja joukkueensa sitkeyden Tapparan menestyksekkään runkosarjan kulmakiviksi.

− Hyvä startti saatiin kauteen. On ollut vähän huonompia pelejä ja sitten niitä hyviä pelejä. Sellainen tasaisuus ja varsinkin ylivoimapelaaminen ovat olleet meidän pistekeräämisen takuita. Vaikka ollaan oltu tappiolla ja on ollut vaikeita paikkoja, silti ollaan oltu sitkeitä ja pystytty aina nousemaan sekä osoittamaan sitä voitontahtoa, Tapola jatkoi.

Ottelun jälkeen SaiPan päävalmentaja Ari Santanen kommentoi lehdistötilaisuudessa omiensa otteita.

− Peli oli sellainen, mitä lähdimme hakemaankin ja tiedettiin, että puolustustaistelu tulee. Joka ottelussa saadaan kuitenkin aina joku maalipaikka aikaan tai ylivoima, josta voi maaleja tehdä. Se oli pelin tarina aika lailla tänään. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo