JYP hakemaan vierasvoittoa Helsingistä

LIIGA / Ennakko
Keskinäiset kamppailut ovat olleet tiukkoja.
HIFK ja JYP päättävät oman runkosarjansa Helsingin jäähallissa. HIFK:lla ei enää ole sarjasijoituksen suhteen panosta, mutta JYP hamuaa vielä pari sijaa ylemmäs.

JYP on ollut tämän kalenterivuoden puolella lähes pitelemätön. Jyväskyläläiset ovat poistuneet kaukalosta tänä vuonna vain kolmesti ilman pisteitä. Samalla sarjasijoitus on parantunut merkittävästi.

Alkukaudesta JYPin päävalmentaja Marko Virtanen valitteli joukkueen kokemattomuutta painetilanteissa ja muistutti, että pelaajat oppivat käsittelemään paineita vain pelaamalla. Nyt näyttää siltä, että paineen alla pelaaminen on opittu ja JYP on valmis mitalijahtiin.

Virtasen johtamana joukkue on neljän ottelun voittoputkessa. Kymmenestä edellisestä ottelusta vain yksi on päättynyt suoraan tappioon.

Illan ottelu tarjoaa JYPille panosta sarjasijoituksen muodossa. Puolivälierien kotietu on varma, mutta suora voitto voisi nostaa joukkueen jopa toiseksi. Siihen vaadittaisiin kuitenkin apuja muilta joukkueilta. Tällä hetkellä toisena keikkuva TPS kohtaa kotonaan Ässät ja kolmatta sijaa miehittävä KalPa pelaa Raumalla Lukkoa vastaan.

Lisäjännitettä aikaisemmasta kamppailusta

HIFK jää runkosarjassa yhdeksänneksi ja joutuu hakemaan puolivälieräpaikkaa villi kortti -kierroksen kautta. Vastustajaksi tulee joko Ässät, Kärpät tai Pelicans.

Helsinkiläiset ovat parantaneet otteitaan loppua kohden. Kymmenestä edellisestä ottelusta on irronnut kuusi voittoa.

Lauantaina tuli apujoukkoja sairastuvan puolelta. Pitkään sivussa olleet Corey Elkins ja Daniel Grillfors palasivat pelaavaan kokoonpanoon ja ovat isossa roolissa kevään peleissä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen luo lisää mielenkiintoa ottelun ympärille. Kaksi kuukautta sitten pelatussa kamppailussa HIFK:n pakkijärkäle Joe Finley taklasi JYPin slovakkihyökkääjää Michel Miklikiä sillä seurauksella, että Miklikin ottelu päättyi siihen ja mies oli sivussa tositoimista pitkään. 

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Herättänyt runsaasti keskustelua olemuksellaan, joka kielii jotain aivan muuta kuin pudotuspelikiimaa. Pelaamisesta tullut kriittisellä hetkellä pellailua. Herätyskellojen soisi soivan.

Michel Miklik #18 |

Laitahyökkääjä

Kielitaito on mitä on, mutta jääkiekon kieli on yhteinen. Vaarallinen maalintekijä. Iso vastuunkantaja kevään lähestyessä. Napauttaako maalin muodossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK päättää kautensa voittoon
HIFK nappasi vakuuttavan voiton lauantaina Ässistä, kun taas JYP nuijersi vaikeroiden KooKoon. HIFK:lle ottelun lopputulemalla on suurempi merkitys kuin JYPille, mikä tuo helsinkiläisille lisää latausta otteluun. JYPin voitot HIFK:n vieraana ovat olleet hyvin vähissä, eikä voittoa tule nytkään. Roope Hintz johdattaa joukkonsa voittoon.
2 3
1 2