SaiPa kaipaa Tapparalta laihaa lohtua

CHL, LIIGA / Ennakko
Löytävätkö kirvesrintojen kiekot illalla perille?
Kuva © Jarno Hietanen
Tiistain CHL-ottelussa on jaossa paikka kuudentoista parhaan joukkoon. Kompastellen liigakautensa avannut SaiPa kaipaakin ottelusta kipeästi hopeareunusta synkälle pilvelleen.

Kaksi viikkoa aiemmin pelattu SaiPan ja Tapparan välinen CHL-ottelu on yksittäinen valopilkku lappeenrantalaisten ankeassa alkukaudessa. Nihkeä ottelu päättyi SaiPan eduksi 2–0, mutta ei kauneimmalla mahdollisella tavalla pelata kiekkoa.

– Jokainen vastustaja on erilainen. Tampereella pelattiin keskialueen trappia, pysähdeltiin maalin taakse ja intensiteetti nolla, Ari Santanen kuvaili edellistä CHL-kohtaamista.

Ottelussa merkittävimpään rooliin nousee SaiPan puolustus. SaiPa ei ole jäänyt vielä kertaakaan kauden aikana maaleitta ja on sen sijaan tehnyt vähintään kaksi jokaisessa ottelussa. Omassa päässä on kuitenkin vuotanut, sillä alle kahden maalin pelejä on ollut vain kaksi. Tapparalla tulokset vaihtelevat neljän, viiden maalin illoista nollille jäämiseen.

Kummallakin joukkueella on alla Liiga-tappio lauantailta. SaiPa on onnistunut raapimaan pisteitä kasaan ainoastaan kotonaan, kun taas Tapparan peli on vaikuttanut luistavan paremmin vieraissa.

Kokoonpanoon paluita ja näkökentän kapeutta

Loukkaantumisista kärsineellä SaiPalla on jälleen lähes täysi miehitys käytettävänä lukuunottamatta Ville Kohoa ja Frans Tuohimaata. Myös uusi vahvistus Brock Trotter on käytettävissä, jos valmennus katsoo sen otolliseksi. Tapparalta sivussa on Veli-Matti Savinainen, jonka vointia seurataan päivän mukaan.

Muutama pelaaja antanee myös tasoitusta muille varustepuolella. John McFarland sai iskun kasvoihinsa Ilvestä vastaan ja on siitä lähtien pelannut ristikko kasvoillaan. Tapparasta puolestaan Jere Karjalainen, joka viimeisteli viimeksi SaiPaa vastaan kaksi maalia, menetti hampaitaan lauantain Sport-pelissä. Hän tulee esiintymään Aamulehden haastattelun mukaan kokomaskissa, joka saattaa viedä mieheltä tehoja.

– [Ristikon kanssa] näkee todella paljon huonommin. Junnuissa sitä ei samalla tavalla huomaa, mutta kun on visiirillä pelannut monta vuotta, niin se on suuri ero. Kiekon näkyvyys ja kentän hahmottaminen on ihan erilaista, kuvaili SaiPaa lauantaina kaatanut Pelicans-hyökkääjä Juhani Tyrväinen ristikon haittapuolia.

» Lähetä palautetta toimitukselle