Tapparan vahva toinen erä riitti pisteisiin - Røymarkille avausmaali Liigassa

Jere Karjalainen viimeisteli illan ottelussa kaksi maalia.
Kisapuiston harvalukuinen yleisö sai todistaa tiistai-iltana hyvän kiekko-ottelun, jossa ei turhaan peruuteltu. Vauhdikkaan pelin voittajaksi selviytyi lopulta Tappara maalivahti Dominik Hrachovinan johdolla.

SaiPan ottelun alku oli terävä, mutta mitä pidemmälle kello rullasi sitä enemmän hallinta siirtyi vierailija Tapparalle. Lappeenrantalaisten peliä leimasi myös läpi ottelun tehottomuus sekä avauspelaamisen sekavuus. Tappara sen sijaan pelasi järjestelmällisesti sekä tehokkaasti ja kuittasi ansaitun 5-3-voiton.

SaiPa ei lähtenyt ottelun alussa kumartelemaan hallitsevan mestarin edessä. Lappeenrantalaiset tulivat päättäväisesti Tapparan päälle ylhäältä asti. Kuuden minuutin pelin jälkeen SaiPan hyvä alku palkittiin ottelun avausmaalilla, kun Elmeri Kaksonen järjesteli Curtis Hamiltonille paikan, josta ei voinut erehtyä.

Avausmaalin jälkeen Tappara alkoi saada omasta pelistään paremmin kiinni, ja Jussi Tapolan ryhmä tasoitti pelin Martin Røymarkin ensimmäisellä liigamaalilla.

Loppuerän aikana SaiPa joutui puolustamaan pitkiä pätkiä omalla alueella väsyneenä, minkä johdosta lappeenrantalaiset joutuivat tyytymään myös tasaviisikoin pahimmillaan lähes paikkapuolustukseen omalla alueella.

– Tiedettiin, että SaiPa on yksi Liigan luistelevimpia joukkueita varsinkin täällä kotikaukalossa, mutta alussa ei oltu siihen ihan valmiita, vieraiden käskijä Tapola ruoti ensimmäisen erän alkua.

Kotijoukkueen Ari Santanen oli puolestaan tyytyväinen omiensa esitykseen ensimmäisessä erässä.

- Kyllä me ihan riittävän hyvin aloitettiin tuo peli ja oltiin niin aktiivisia kuin meidän kotona täytyykin olla. Olen ihan tyytyväinen siihen ensimmäiseen erään.

Tapparan tehokas pelaaminen ratkaisi ottelun

Toisen 20-minuuttisen aluksi SaiPalle tarjoutui loistopaikka siirtyä ottelussa uudelleen kuskin paikalle, kun se sai pelata lähes neljä minuuttia putkeen ylivoimalla. Tappara kuitenkin kesti tämän ja kuittasi nopeasti toiseen päätyyn, kun Aleksi Salonen pyssytti SaiPa-puolustaja Jere Sneckin mailan kautta Tapparan johtoon.

Tamperelaiset saivat maalista jälleen valtavasti lisää virtaa ja joukkue loi jatkuvasti maalipaikkoja SaiPan päätyyn. Vaikka SaiPa roikkuikin näennäisesti loppuerän mukana pelissä, sen peli oli tehotonta tasaviisikoin sekä ylivoimalla.

Tappara puolestaan käytti omat paikkansa paremmin, sillä vielä ennen toista erätaukoa Teemu Nurmi sekä Jere Karjalainen onnistuivat venyttämään maaliverkkoa.

- Pienet marginaalit ratkaisi taas. Tapettiin ensin alivoima ja sitten saatiin 3-1-maali siihen ja siitä tuli sitten momentum meille, Tapola kertasi ratkaisu hetkiä.

SaiPa sai kolmanteen erään parhaan mahdollisen alun, kun avausmaalin syöttänyt Kaksonen kavensi Tapparan johdon kahteen maaliin vain reilun minuutin pelaamisen jälkeen. Ottelun hallinta siirtyi maalin myötä lähes koko loppuerän ajaksi SaiPan hallintaan. Hallinta palkittiin vielä kertaalleen reilu minuutti ennen ottelun loppua, kun Saku Salminen kavensi tilanteeksi 4-3 SaiPan pelatessa ilman maalivahtia.

- Kyllä se meidän toinen erä oli laiskaa ja vähän nukahdettiinkin siinä. Meillä oli omat paikkamme siinä erän alussa, mutta ei pystytty niitä hyödyntämään ja Tappara sitten taas hyödynsi. Toisaalta me taas sitten tuskailtiin vähän Tapparan keskialueen pelaamisenkin kanssa.

- Kyllä me taas sitten saatin kolmannessa erässä kiri aikaan. Tosi tyytyväinen oon siihen kiriin, mutta seuraavaksi opetellaan sitä et pystyttäisiin 60 minuuttia pelaamaan tietyllä tasolla, Santanen kertasi ottelun loppua

Kiri ei kuitenkaan riittänyt, sillä illan toisen maalinsa tehnyt Tapparan Karjalainen tuhosi SaiPan tasoitusaikeet viimeistelemällä loppulukemat 5-3 tyhjään maaliin.