Liigan pistekärjet horjuttamaan SaiPan puolustusta

LIIGA / Ennakko
SaiPa ottaa tiistaina mittaa Tapparasta.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Tappara kummittelee Lappeenrannassa viime syksyn seitsemän maalin murskajaisilla.

Kahden päivän hengähdystauon jälkeen hallitseva mestari Tappara saapuu Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Tamperelaiset ovat lähteneet Liiga-kauteen vakuuttavasti kahdella voitolla. Perjantaina kaatui Ässät 3–0 ja lauantaina Ilves 4–2. Tuhoisinta jälkeä on takonut 2+3-tehoinen Henrik Haapala, joka johtaa Liigan pistepörssiä.

SaiPan syksy käynnistyi hieman enemmän yskähdellen. Kahdesti KooKoon kohdannut SaiPa hävisi ensimmäisen ottelun 3–2, mutta voitti seuraavan 3–1. SaiPassa paras maalivainu on ollut Mikael Kurosella, joka onnistui kertaalleen molemmissa otteluissa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljästi. Tappara nöyryytti SaiPaa Kisapuistossa 7–0 ja voitti kotonaan voittomaalikilpailussa. Myös SaiPa voitti kertaalleen sekä varsinaisella peliajalla että jatkoajalla.

Ratkaisukohdat

Ellei Tapparalle tule yllättävää tarvetta tasoittavalle, loputkin puheet mahdollisesta mestaruuskrapulasta voidaan unohtaa. SaiPan pitääkin olla heti hereillä vieraiden kanssa, mitä SaiPan tuore päävalmentaja Ari Santanen peräänkuulutti jo KooKoota vastaan. Harjoitus- ja CHL-otteluissa lappeenrantalaiset ovat olleet hätää kärsimässä aina, kun ensimmäinen erä on ontunut.

SaiPan erikoistilannepelaamisesta ei vielä voi sanoa juuta eikä jaata. Kauden ensimmäisessä ottelussa joukkueelle iskettiin kolme maalia ylivoimalla, toisessa ei ainuttakaan. SaiPa sen sijaan onnistui neljällä neljää vastaan ja siirretyn rangaistuksen aikana.

Tappara on puolestaan tehnyt vasta yhden maalin tasaviisikoilla, mutta useamman ylivoimalla. Alivoimalla tamperelaiset eivät ole vielä kokeneet takaiskuja. Mikäli vieraat saavat hyvän alun ja kikkailtua keltamustia jäähypenkin puolelle, voi iltapuhteesta tulla Tapparalle hyvinkin helppo.

Maalivahtitilanne on arvoitus. Sekä SaiPan Jussi Markkanen että Tapparan Dominik Hrachovina aloittivat syksyn tuplaotteluilla, joten nähtäväksi jää pääseekö joko Frans Tuohimaa, Teemu Lassila tai molemmat vuorostaan kehiin.

Erikoista

Ottelu antanee myös osviittaa lokakuulle, kun SaiPa ja Tappara kohtaavat CHL:n seuraavalla kierroksella.

Seuraa Heitä

Joona Jääskeläinen #48 |

Laitahyökkääjä

Ansaitsi paikan ykkösketjussa CHL-pelien loistavilla otteilla, mutta KooKoota vastaan ei säväyttänyt. Tason on noustava Tapparaa vastaan.

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Henrik Haapalan viedessä valokeilan on Savinainen ollut kuin varkain Tapparan toiseksi tehokkain pelaaja ylivoimasuorituksillaan. Onnistuuko hän seulaamaan myös SaiPan alivoiman?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Haapala päättää kuulennon
Tapparan leirissä mestaruuskrapulasta ei ole ollut tietoakaan, vaan joukkue on tullut liigakauteen varsin vakuuttavalla ilmeellä. Erityisesti Henrik Haapalalla on ollut todellinen lentokeli, sillä hän on iskenyt kahteen otteluun viisi tehopistettä. SaiPa on lähtenyt kauteen huomattavasti haastavammista asetelmista, mikä näkyy varsinkin ensimmäisillä kierroksilla. Lappeenrantalaiset haastavat, mutta Tappara vie.
1 2
3 4