Jatkuuko Sportin hyvä vire myös kotijäällä?

LIIGA / Ennakko
Sportin maalivahtiosasto on aloittanut tehokkaasti.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin kauden ensimmäinen kotiottelu lähtee käyntiin varsin tutun kilpailijan kanssa. Viimeksi Ilves löi vaasalaisille jauhot suuhun viimeisessä harjoitusottelussa, mutta Sportin pakisto on ollut edellisessä kahdessa kamppailussa todella aktiivinen.

Sport on vetänyt kaksi ensimmäistä otteluaan räväkästi. Kova kamppailu Jukureita vastaan kääntyi voitoksi, ja tasainen vääntö Pelicansia vastaan ratkesi Aleksi Laakson aikaisella ainokaisella. Alakerta onkin kova pala murrettavaksi Ilvekselle. Mika Järvinen oli hyvin työllistetty Kalevankankaalla, ja aisapari Rasmus Rinne jopa yllätti Lahdessa ensimmäisellä nollapelillään vähintään allekirjoittaneen. 

Ilves nappasi kiivaan kahden pisteen voiton Jyväskylästä, mutta Hakametsässä hyvä vire jäi lopulta Tapparan jalkoihin. Kaksikko Teemu Rautiainen-Aleksi Mustonen näytti jo viime kausista tutuksi tulleita kolmannen asteen yhteyksiään, mikä osoittaa heidän jatkuvaa vaarallisuuttaan. Antti Lehtonen on hyvin tuurannut sairastuvalla ollutta Hannu Toivosta, mutta tänä iltana Jere Myllyniemi voi saada tilaisuutensa näyttää kyntensä. 

Tamperelaisilla on kuitenkin ollut ongelmia kurinalaisuudessa ja puolustuspäässä. Teemu Aalto kommentoi Tappara-ottelun jälkeen, että puolustuksen täytyy jatkossa reagoida paremmin. Lauantain tuoksinnassa Ilveksen peliä rikkoi myös suuri määrä jäähyjä, minkä päävalmentaja Karri Kivi on varmasti ottanut huomioon. Jäähymäärästä huolimatta hyökkäyspeli kulki kohtalaisen hyvin.

Näiden kahden seuran jokaisessa kohtaamisessa Liiga-portaalla on riittänyt tunnetta ja tasaväkisyyttä. Pienikin löysäily tai helpot rangaistukset voivat maksaa useamman pisteen toiselle osapuolella.

Seuraa Heitä

Eemeli Suomi #10 | Ilves

Laitahyökkääjä

Nuorelta lupaukselta odotetaan läpimurtoa tälle kautta. Suomi oli Vaasan kenraaliharjoituksessa joukkueensa näkyvimpiä ja tehokkaimpia pelaajia.

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Vaikka ei tehoille päässyt Lahdessa, niin Lukosta siirtynyt hyökkääjä on palannut sairastuvalta ryminällä. Viimeisessä harjoitusottelussa Oulussa tehot 1+1, ja Mikkelissä verkko heilui kahdesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tervetuloa helvettiin
Sport on avannut liigakautensa kahdella vierasvoitolla, ja nyt edessä on ensimmäinen kotiottelu. Erinomaista jatkuvuutta osoittanut sekä täsmähankintoja tehnyt Sport tuleekin otteluun täynnä energiaa. Kasvuprosessin ensiaskeliaan ottava Ilves on vielä virhealtis, mikä näkyy myös Vaasan illassa. Onkin mielenkiintoista seurata, millä tasolla kiekollinen huolellisuus on infernaalisessa huutomyrskyssä.
3 4
2 4