SaiPa taisteli, mutta Tappara oli lopulta etevämpi voittomaalikilpailussa

LIIGA / Raportti
SaiPan ja Tapparan välinen taisto oli tasainen vääntö.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Sarjataulukon ääripäät kohtasivat tiistaina Lappeenrannassa, mutta kaukalossa eroa ei juuri huomannut.

SaiPa jatkoi Tapparaa vastaan siitä, mihin se aikaisemmissa otteluissaan jäi.

Pelaajakauppojen ja loukkantumisten runtelemasta kokoonpanosta huolimatta kotijoukkue taisteli alusta loppuun asti miehekkäästi ja pystyi pääosin pitämään tamperelaisvieraansa pois vaarallisimmilta tekopaikoilta.

Vauhdikkaan avauserän jälkeen SaiPan pitkään loukkaantuneiden listaan lisättiin taas uusi nimi, kun Ville Vainikainen loukkaantui harmittoman näköisessä yhteentörmäyksessä Tapparan norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksenin kanssa. Vainikainen loukkasi tilanteensa jalkaansa, eikä enää palannut otteluun.

Tasaista taistelua ilman onnistumisia

Läpi koko kauden kovia kokenut kotijoukkue ei Vainikaisen loukkaantumisesta kuitenkaan lannistunut.

Pian tilanteen jälkeen Tero Koskiranta karkasi Tappara-puolustukselta siinä määrin, ettei Bonsaksenilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin estää Koskirannan maalintekoaikeet sääntöjenvastaisin keinoin.

Kotiyleisö ja SaiPan päävalmentaja Ari Santanen reagoivat tilanteeseen voimakkaasti vaatien rangaistuslaukausta, jota ei kuitenkaan vihelletty.

Erikoistilanteen jälkeen sarjakärki Tappara siirtyi kuskin paikalle ja erän loppuun asti edettiinkin vierasjoukkueen heiluttaessa tahtipuikkoa. Väkevästä pyörityksestä huolimatta SaiPa-vahti Frans Tuohimaan vartioima maali pysyi kuitenkin puhtaana.

− Peli oli haastava, koska SaiPa pelaa hyvin. Kaikki kunnia heille siitä. Ei ole sattumaa, että SaiPa on päästänyt vain yhden maalin viimeiseen 180 minuuttiin, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Rankkariratkaisu

Ottelun päätöserässä peli aaltoili voimakkaasti päädystä toiseen.

Molemmille joukkueille tarjottiin vuorollaan mahdollisuutta ratkaista ottelu, mutta maalijyvä oli pahemman kerran kadoksissa. Sekä Tapparan Teemu Lassila että SaiPan Tuohimaa torjuivat ottelussa hyvin, mutta eivät joutuneet venymään parhaimpaansa. 

Varsinaisen peliajan päätyttyä maalittomana edessä oli jatkoaika, joka jäi sekin SaiPan illan neljännestä ylivoimasta huolimatta tuloksettomaksi. Näin ollen ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, jota varten Tappara vaihtoi totuttuun tyyliin maalinsa suulle Dominik Hrachovinan.

Voittomaalikilpailussa pörssikärki Henrik Haapala ja puolustaja Valtteri Kemiläinen olivat ainoat onnistujat, joten kaksi pistettä lähti vierailijoiden mukana Tampereelle.

Tappiosta huolimatta kotijoukkue SaiPan ei ole kuitenkaan syytä laittaa päätään pensaaseen.

− Nuori joukkue pelaa ja puolustaa hyvin. Frans (Tuohimaa) pelaa hienosti maalilla. Hieno katsoa, kun joukkue laittaa kroppaa likoon ja pelaa yhdessä, SaiPan päävalmentaja Santanen kiitteli hienosti taistellutta joukkuettaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Molemmat joukkueet nähdään kaukalossa seuraavan kerran torstaina, kun Tappara kohtaa JYPin Hakametsässä ja SaiPa markustaa Helsinkiin IFK:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo