Nuoret pelaajat loistivat Hakametsän perjantai-illassa

LIIGA / Raportti
Joona Luoto pääsi tuulettamaan uransa ensimmäistä liigamaalia.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan ja SaiPan välinen jääkiekko-ottelu perjantaina Hakametsässä oli kaikkea muuta kuin tylsä marraskuun kiekkomittelö.

Tapparan ja SaiPan välinen ottelu oli alusta alkaen jopa yllättävän vauhdikasta ja viihdyttävää jääkiekkoa.

Iso merkitys oli myös sillä, että kotijoukkue oli pitkästä aikaa alusta alkaen hereillä ja teki ottelun avausmaalin ensimmäistä kertaa sitten lokakuun lopun. Ylivoimalla syntyneestä maalista vastasi 23-vuotias Otso Rantakari.

- Meillä oli hyvä draivi, toistettiin asioita hyvässä rytmissä ja saatiin hyviä päätykiekkoja. SaiPa on kova kamppailujoukkue ja hekin saivat siinä muutaman tilanteen, mutta lataus oli meillä hyvä ja peli toimi hyvin, summasi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola avauserää.

Niin ikään hyvin ottelun aloittaneen vierasjoukkue SaiPan avauserän paras tilanne tuotti myös maalin, kun 21-vuotias puolustaja William Mäkinen toi uransa toisella liigamaalilla joukkueensa tasoihin vain reilu minuutti kotijoukkueen maalin jälkeen.

Sebastian Repo-show

Ottelun toisessa erässä kaasua painettiin vielä vähän lisää ja tilanteita syntyi tasaiseen tahtiin molempiin päihin. Erän ensimmäisestä maalista vastasi SaiPa, kun 22-vuotiaan Saku Salmisen ohjaus vei vierailijat johtoon ja pakotti kotijoukkueen jälleen kerran takaa-ajan asemaan.

SaiPan harmiksi Tappara vaikuttaa olevan tällä hetkellä parhaimmillaan takaa-ajoasemassa pelatessaan. Salmisen maalista ei ehtinyt kulua kuin alle minuutti, kun noin kuukausi sitten Pelicansista Tapparaan siirtynyt Sebastian Repo aloitti oman shownsa.

Viime kauden tulokkaiden maalipörssin kakkonen, 20-vuotias Repo viimeisteli vajaassa minuutissa kaksi osumaa ja käänsi hetkessä joukkueensa tappioaseman maalin johdoksi.

- Koko ajan tuntuu paremmalta ja pelaaminen alkaa tulemaan selkärangasta. Ketjukavereiden kanssa alkaa kemia löytymään. Pääsin hyville mestoille, ensimmäisessä maalissa oli vähän tuuriakin mukana. Hyvä, että nyt pomppi, kertasi Repo ottelun jälkeen.

Lahden Tampereeseen vaihtanut Repo ei ole katunut päätöstään liittyä hallitsevan mestarin riveihin.

- Fiilis on hyvä, en ole katunut päivääkään (siirtoa). Tämä on hyvä paikka minulle kehittyä kokonaisvaltaisemmaksi ja monipuolisemmaksi pelaajaksi. Tuntuu jo nyt, että olen oppinut täällä paljon puolustuspelaamisesta ja saanut pelaamiseeni lisää fiksuutta ja kaksivaiheisuutta, analysoi Repo.

Ottelun toisessa erässä ei nähty enempää maaleja, mutta SaiPa joutui silti vaihtamaan maalivahtia. Kokenut Jussi Markkanen vaikutti hieman loukanneen itseään torjuntatilanteen yhteydessä ja vierailijoiden maalille luisteli Juho Olkinuora.

Luodon ensimmäinen ja SaiPan kiri

Ottelun päätöserän ensimmäisellä puolikkaalla Tappara onnistui maalinteossa kahdesti. Ensin maalinteossa onnistui liigauransa ensimmäisen maalin iskenyt 19-vuotias Joona Luoto ja jo ratkaisevalta vaikuttaneen 5-2 –osuman kahden miehen ylivoimalla viimeisteli Jan-Mikael Järvinen.

SaiPa ei kuitenkaan luovuttanut. Joukkue onnistui erän puolivälin tienoilla kaventamaan eron kahteen maaliin Tero Koskirannan osuman turvin.

Kaivattua lisäkavennusta ei kuitenkaan syntynyt kuin vasta ottelun viimeisellä peliminuutilla, kun tapparalaisillekin tuttu Kim Strömberg pääsi maalin edestä iskemään vierailijat maalin päähän.

SaiPan lupaavalta vaikuttanut kiri ei lopulta riittänyt tasoitukseen asti, joten täysi pistepotti jäi Tampereelle.

- Suurin osa joukkueesta pelasi erittäin hyvää peliä, siihen olen erittäin tyytyväinen. Hyvin me tänään taisteltiin ja tapeltiin, vierailijoiden päävalmentaja Ari Santanen totesi ottelun jälkeen.

Tapparan kuluvan viikon kahdessa kotiottelussa on nähty yhteensä peräti 20 maalia. Joukkueen päävalmentaja Jussi Tapola kehotti ihmisiä tulemaan jatkossakin hallille.

- Kyllä täällä Hakametsässä tapahtuu näköjään loppuun asti puolin ja toisin, että kyllä tänne ihan paikan päälle kannattaa pelejä tulla katsomaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo