JYP paineistamaan porilaiset pulaan − Avaako Ässät aikaisia joululahjoja?

LIIGA / Ennakko
JYP pelaa tällä kertaa ilman Joonas Nättistä, mutta paineistus ei silti uuvu.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Perjantai-illan pikkujoulutunnelmissa toisistaan mittaa ottavat JYP ja Ässät. Molempien joukkueiden kausi on ollut melkoista vuoristorataa, eikä selkeää suuntausta ole joulun alla tuntunut löytyvän.

JYP on pelannut kuluvalla viikolla yhden ottelun, kun Pelicans oli keskiviikkona terävämpi Lahdessa. Jyväskyläläisten suurimpia ongelmia oli maalinteko, kun yhden kiekon taakseen päästänyt Janne Juvonen venyi 40 kertaa kiekon eteen.

Ässät puolestaan oli mukana keskiviikon maali-iloittelussa, kun TPS haki kaksi pistettä Porista 5−6-voitolla. Porilaiset menettivät johtoasemansa kolmeen kertaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Molemmat joukkueet ovat voittaneet omat kotiottelunsa yhden maalin erolla. Ässät keikkuu viimeisellä suoralla pudotuspelipaikalla seitsemän pistettä JYPin edellä, joka majailee sarjataulukon kymmenennellä sijalla.

Ratkaisukohdat

JYP esitti ennen keskiviikon heikkoa esitystä mahdollisesti kauden parhaan pelinsä viikko sitten Kärppiä vastaan. Joukkueen ilme oli äärimmäisen aktiivinen, millä oululaiset saatiin suureen pulaan.

Samat lienevät hurrikaaniryhmän aseet myös perjantain ottelussa. Kuukausi sitten Ässien vieraillessa Jyväskylässä JYP sai vieraiden pelin täysin sekaisin kovalla karvauspelaamisellaan. Jatkuvassa kiireessä olleet porilaispuolustajat joutuivat jatkuvasti roiskimaan kiekkoa. Porilaisten hätää ei tule vähentämään Niko Peltolan menettäminen Leijonien mukaan.

Ässien kannalta maalinteon tehokkuus on avainasemassa. JYPille sattuu varsinkin pitkissä puolustuspätkissä kummallisia virheitä. Lisäksi ilman painettakin operoidessa hurrikaaninuttujen avaavat syötöt ovat olleet luokattomia, mikä on avannut vastustajalle lähes ilmaisia maalipaikkoja.

Tehokkaan maalinteon arvokkuutta korostaa se, että Ässät saapunee Jyväskylään esittämään tiukkaa puolustuskamppailua. Joukkueen hyökkäyspelistä löytyy pahoja takalukkoja, jotka odottavat aukeamistaan. Ketsuppipullon poksahtamista odottaa esimerkiksi Charles Bertrand.

Erikoista

Joukkueiden kohtaamiset ovat tutusti olleet tiukkoja, joissa kotijoukkue on ollut vahvoilla. Tätä puoltaa sekin fakta, että Ässät on hakenut pisteet Hippokselta edellisen kerran tammikuussa 2014. JYP on siis juhlinut voittoa viisi kertaa peräkkäin.

Seuraa Heitä

Anssi Löfman #14 | Jukurit

Keskushyökkääjä

Löfman pelasi keskiviikkona ensimmäisen ottelunsa parin kuukauden tauon jälkeen. Moniosaaja stunttaa Joonas Nättistä JYPin tehoketjussa.

Jarno Kärki #67 | Linköping

Laitahyökkääjä

Kun Ässät kärsii pahoista poissaoloista, nuoren hyökkääjään tärkeys korostuu. Maaleja on tultava.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässien synkkä vierasputki jatkuu
JYP on seilannut vaikeuksien keskellä, mutta perjantaina on ryhtiliikkeen aika. Ässät on Liigan toiseksi huonoin vierasjoukkue. Patapaidoilla on ollut ongelmia varsinkin hyökkäyspelaamisessaan, sillä se on tehnyt 14 ottelussa vain 25 maalia, vähiten Liigassa. Ylivoimaosumia vieraskentillä on vasta yksi, sekin sarjan huonointa alivoimaa pelaavaa HIFK:ta vastaan. JYP puolestaan on ollut ahdingossa, mutta kotikentällä peli on kulkenut vähintäänkin tyydyttävästi.
3 4
1 2