Jukurit yrittää hankkia Oulussa ensimmäisen pisteensä Kärpistä

LIIGA / Ennakko
Lasse Kukkosen johtajuutta tarvitaan kipeämmin kuin kenties koskaan aiemmin, jos Kärpät aikoo juhlia tälläkin kaudella.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Seitsenkertainen liigamestari Oulun Kärpät kohtaa perjantaina Oulussa seitsenkertaisen Mestiksen mestarin Mikkelin Jukurit. Sarjanousija Jukurit ei ole onnistunut saamaan kahdessa syyskauden liigaottelussa vielä pistettäkään Kärpiltä, saldon ollessa näin ollen Kärpille 6–0.

Kärpät ja Jukurit kohtaavat toisen kerran 11 päivän sisällä. Edellisessä ottelussa Mikkelissä Kärpät rökitti Jukureita peräti lukemin 6–1.

Oululaiset ovat pelanneet kauden aikana pitkään pudotuspeliviivan alapuolella. Jukurit on erinomaisen alkukauden jälkeen alkanut hiipua ja se on yhdeksän viime ottelun ottelun kuntopuntarissa sarjan heikoin joukkue. Joukkueiden piste-ero on ennen perjantain keskinäistä koitosta mikkeliläisten hyväksi seitsemän pistettä, joten illan ottelun jälkeen piste-eroa on vähimmillään neljä ja enimmillään kymmenen pistettä. Yllättäen samoista sijoista taisteleville joukkueille kyseessä on siis merkittävä keskinäinen kohtaaminen.

Kärpät julkisti tällä viikolla neljä jatkosopimusta. Eräs heistä, kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt Jani Hakanpää, palaa vammojen parantelun jälkeen perjantaina kolmen viikon tauon jälkeen pelaavaan kokoonpanoon. Kärppien puolustuspäässä ei juuri särkymävaraa ole, joten Hakanpään paluu on oululaisille mieluisa uutinen.

Jukurit on pelannut pisteiden valossa viime aikoina vieraskaukaloissa paljon paremmin kuin kotikaukalossaan. Peräti neljä sen edellistä kolmen pisteen voittoa ovat tulleet vieraskaukaloista. Näistä vierasvoitoista yksi tuli sarjakärki Tapparasta. Jukurit komeileekin vieraskaukaloiden pistesarakkeessa peräti neljännellä sijalla. 

Raksilan halli on sen sijaan ollut helponlainen paikka tämän kauden vierasjoukkueille. Kärpät on saalistanut kotikaukalostaan kolmanneksi vähiten pisteitä Liigassa. Vierasjoukkueiden lukuisat voitokkaat valmentajat ovat sanoneet ottelujen jälkeen pelkästään vanhasta muistista, että Raksilasta ei ole koskaan helppo saada pisteitä mukaansa. 

Kärpillä on nyt meneillään kolmen viikon jakso ilman ainuttakaan vierasottelua. Pelejäkään ei loppuvuoden aikana ruuhkaksi asti ole, joten tähtipelaajistaan Niklas Hagmanista ja Jiří Tlustýstä luopuneen nuorentuneen kärppäjoukkueen mahdollisuus suunnanmuutokseen on juuri näissä joulukuun peleissä.

Seuraa Heitä

Henrik Koivisto #82 |

Keskushyökkääjä

Ainoa mikkeliläispelaaja, joka koskaan on onnistunut tekemään maalin Kärppiä vastaan Liigassa. Koivisto teki Jukureiden ainoan maalin molemmissa aiemmissa kohtaamisissa Kärppiä vastaan.

Lasse Kukkonen #5 | Kärpät

Puolustaja

Kärppien kenties kaikkien aikojen kapteeni on Kärppien pakkipulan vuoksi joutunut urakoimaan hurjia minuuttimääriä. Kukkonen on pelannut eniten kärppäpelaajista, mikä on paikoin väistämättä näkynyt pienenä väsymyksenä. Kärpillä on allaan kuuden päivän pelitauko, nähdäänkö kaukalossa hieman virkeämpi Kukkonen?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät syventää Jukureiden ahdinkoa
Jukureiden kuherruskuukausi Liigassa on ohi. Joukkue on kolmen ottelun tappioputkessa maalierolla 13-4. Tappiokierteelle alkutahdit löi juuri Kärpät, joka murskasi Jukurit vieraskentällä tylysti 6-1. Ero ei ole yhtä suuri kuin edellisessä kohtaamisessa, mutta Kärpät lähtee otteluun ennakkosuosikkina.
2 3
0 1