Jäähyilyä ja tuhlailua - Sportin TPS-painajainen jatkuu

LIIGA / Raportti
TPS kunnoitti illan ottelussa 60 vuotta täyttänyttä Hannu Jortikkaa.
Kuva © Timo Savela
TPS ja Sport tarjosivat kiekkoyleisölle taistelevaa kiekkoa, josta ei intohimoa puuttunut. Ottelu oli kummankin joukkueen osalta rikkonainen ja rangaistussumia nähtiin ottelussa useita.

TPS on tällä kaudella kotiotteluissaan useasti juhlistanut seuraikoneitaan. Tällä kertaa vuorossa oli 60 vuotta täyttänyt Jääkiekkoleijona numero 183, Hannu Jortikka. Kuuden Suomen mestaruuden "Midas" sai turkulaiselta kiekkoyleisöltä raikuvat suosionosoitukset.

Teemana rikkonaisuus ja tehottomuus

TPS aloitti ottelun tuttuun tapaan vauhdikkaasti. Pelikello ei ollut ehtinyt saavuttaa edes kolmea minuuttia, kun Dave Spina iski ottelun avausmaalin TPS:lle. Spina iski liigauransa 40. osuman läpiajosta, johon loistavan esityön tarjoili Jerry Ahtola. Maali tuli 33-vuotiaalle yhdysvaltalaishyökkääjälle tarpeeseen, sillä hän oli tuskaillut maalinteonsa kanssa pitkään.

Ensimmäisen erän puolivälin lähestyessä alkoivat kumpainenkin illan joukkueista kuluttaa jäähypenkkiä. Lukuisat kahden minuutin rangaistukset katkoivat pelin kulkua lähes koko illan ajan.

Useista tilaisuuksista huolimatta ottelun ainoa ylivoimamaali nähtiin ensimmäisen erän puolivälissä Ilkka Heikkisen laukoessa kahden miehen ylivoimalla TPS:n 2−0-johtoon.

Dave Spinan temperamentti, tai lähinnä sen räiskyvyys, on varmasti jokaisen Liigaa seuraavan tiedossa. Tämän ainakin Sport-leiri tiedosti, sillä Spina sai tökkimisistä ja töytäisyistä enemmän kuin oman osansa illan ottelun aikana. Spinan tulistumista ei tarvinnut tällä kertaa odottaa pitkään, sillä illan ensimmäisen ja ainoan pelin ulkopuolisen rangaistuksen Spina otti jo avauserässä.

Ennen ensimmäisen erän päätöstä Filip Riska toi Sportin maalin päähän. Riskan osuma oli upea yksilösuoritus hänen polkiessaan itsensä röyhkeästi laidalta läpi. Nousunsa hän huipensi laukaukseen, jonka torjuntaan ei Aleksandar Georgijevilla ollut mahdollisuutta.

Kummallakin joukkueella oli ottelussa mahdollisuus useampaan maaliin, mutta TPS-vahti Georgijev ja erityisesti Sport-vahti Mika Järvinen pitivät lukemat pieninä.

Ottelussa nähtiin lopulta vain yksi lisäosuma Ilkka Heikkisen iskiessä illan toisensa tyhjään Sport-maaliin reilu minuutti ennen ottelun päätöstä.

"Kovaa taistelua"

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

− Peli oli taas kovaa taistelua. Niin fyysinen peli kuin olla ja mahtaa. Taas tuli se joukkueen luonne, kärsivällisyys ja intohimo kamppailuihin pelin aikana esiin. Ehkä sitä kautta ansaitiin voitto, kertoi Selin.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen ei ottelun kommentointiin paljoa aikaa, saati sanoja tuhlaillut. Viesti oli erittäin lyhyt ja ytimekäs.

− Harvoin voittaa yhdellä maalilla pelejä, kiteytti Valtonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo