Uusitalon juhlailta oli juhlaa myös Ässille

LIIGA / Raportti
Ville Uusitaloa juhlittiin Porin lauantai-illassa.
Kuva © Mikko Ruohola <mikko@ruohola.org>
Porin lauantai-illassa vietettiin tunnepitoisia hetkiä, kun Ville Uusitalon ässäuraa muisteltiin ennen Ässien ja JYPin kohtaamista. Entinen ässäkapteeni sai nautiskella muun yleisön kanssa näkemästään, kun kotijoukkue vei trillerin nimiinsä lukemin 5−4.

Porissa oli lauantaina tunteikas ilta, kun Jyväskylän JYP saapui ottamaan mittaa porilaisista. JYP tuskin herätti vastustajana niitä suurimpia tunteita, mutta Ville Uusitalolle omistettu ilta oli toista maata.

Porin Ässissä yhteensä kahdeksan kautta pelannut Uusitalo on Porissa suuressa suosiossa, eikä syyttä. Neljällä kaudella kapteenin tunnusta Ässissä kantanut puolustaja muistetaan suurena soturina, joka pääsi juhlimaan seurassa myös Suomen mestaruutta keväällä 2013.

Iltama oli omistettu Uusitalolle, joka päätti uransa viime kauteen. Ennen ottelun alkua Uusitalo luisteli ympäri kaukaloa yleisön osoittaessa seisaaltaan suosiota. Hetki oli hieno kunnianosoitus uransa päättäneelle puolustajalle, eikä kosteita silmäkulmia varmasti katsomosta puuttunut.

Myös ottelu käynnistyi kovan tunnelatauksen saattelemana ja vauhtia piisasi enemmän kuin kylliksi. JYP oli kuitenkin tyly vieras, kun Janne Tavi vei jyväskyläläiset johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen.

Pata kuitenkin kuittasi tilanteen edukseen ja siirtyi johtoon Jussi Makkosen ja Matias Varttisen maaleilla. Varttiselle osuma oli Liiga-uran ensimmäinen.

Toiseen erään ei Ässät samanlaista latausta saanut, ja erä olikin lähestulkoon alusta loppuun saakka JYPin hallintaa. Vierasjoukkue iski kaksi osumaa minuutin sisään heti erän alkuun, kun Joonas Nättinen iski ensin kauden avausmaalillaan ottelun tasoihin ja Tavi maalasi illan toisensa heti perään siirtäen jyväskyläläiset johtoon.

JYP pelasi koko erän hyvällä intensiteetillä ja mikä tärkeintä, kurinalaisesti. Turhia jäähyjä ei ottelutilastoihin toisessa erässä kirjattu ja porilaiset pysyivät aisoissa.

− Pelasimme toisessa erässä yhden koko kauden parhaimmista eristämme. Olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan ottelu eduksemme jo sen aikana, mutta toisin kävi, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen totesi ottelun päätyttyä.

Päätöserän hurlumhei

Ässät sai heti päätöserän alkuun parhaan mahdollisen startin - maalin. Juha Kiilholma laukoi rennon ranteen kohti maalia ja kiekko painui luvattoman helposti maalivahti Markus Ruusun selän taakse. Konkarihyökkääjän kauden avausosuma toi Ässille tarvittavan piristysruiskeen.

Tovi myöhemmin Ässien ykkösketju hyökkäsi tehokkaasti ja Ville Korhonen vei porilaiset 4−3-johtoon.

Jos joskus on jääkiekkopelin loppuhetkillä dramatiikkaa, niin lauantai-iltana. JYP-hyökkääjä Antti Suomela onnistui maalinedusväännön päätteeksi iskemään 4−4-tasoituksen, kun ottelua oli jäljellä enää puolitoista minuuttia.

Jatkoaika näytti jo väistämättömältä, mutta Ässien ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand oli toista mieltä.

Vikkelä hyökkääjä luisteli oikeasta laidasta kohti Ruusun vartioimaa maalia, räväytti napakan rannelaukauksen ja verkko helähti. Maali oli helpohko, mutta kotiyleisölle se maistui. Ajassa 59.18 syntynyt voittomaali tuotti Ässille jo viidennen perättäisen voiton.

− Tämä on ensimmäinen kerta sitten mestaruuskauden 2012−2013, kun Ässät voittaa viisi ottelua perätysten. Toisessa erässä jäimme jälkeen, kun JYP paransi peliään roimasti, emmekä oikein ymmärtäneet tilannetta. Meillä kävi pientä tuuriakin, mutta kaikki otetaan, mitä saadaan, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo