Savinaisesta Sorsapuiston sankari

Veli-Matti Savinainen ratkaisi voiton Tapparalle.

Sorsapuistossa pelatun paikallisottelun ensimmäisen erän paras maalipaikka osui Ilveksen Brett Bulmerille, jonka napakkaa rannevetoa tarkisteltiin tilanteen jälkeen kuvatallenteelta. Videotarkistus kuitenkin osoitti, että tolppaa lähemmäs maalia tilanteessa ei päästy.

Reilun viidentoista minuutin pelaamisen jälkeen tolpat eivät enää pelastaneet Tappara-vahti Teemu Lassilaa, kun Juho Liuksialan laukaus upposi Lassilan längeistä sisään ja Ilves siirtyi ottelussa 1-0 -johtoon.

Ilves ehti nauttia johtoasemasta vain vajaan kolmen minuutin verran, kunnes oli Tappara aika tulla tasoihin. Juhani Jasu löysi hyvällä syötöllä keskikaistalta nousseen Teemu Nurmen, jonka tarkka laukaus tolpan juureen yllätti Ilves-vahti Hannu Toivosen.

Tappara kuskin paikalle toisessa erässä

Ottelun toisessa erässä jatkettiin pitkälti siitä, mihin ensimmäisen erän lopussa jäätiin ja tilanteita syntyi tasaiseen tahtiin molempiin päihin.

Erän puolenväin jälkeen Tappara kuitenkin siirtyi kuskin paikalle ja onnistui siirtämään pelin painopisteen Ilveksen puolustusalueelle. Painostus tuotti hyvien maalipaikkojen lisäksi myös kaksi jäähyä Ilvekselle ja rangaistuslaukauksen Jere Karjalaiselle, joka ei kuitenkaan onnistunut yrityksessään.

Reilut viisi minuuttia ennen erän loppua tulosta alkoi kuitenkin syntyä. Asialla olivat jälleen parivaljakko Nurmi-Jasu, mutta tällä kertaa roolit kääntyivät toisinpäin.
Nurmi syötti kiekon siniviivan tuntumassa laitaan Jasulle, jonka matala laukaus vaikutti uppoavan hieman helpohkosti muuten mainiosti pelanneen Toivosen selän taakse.

Tapparan 2-1 -johtoon vienyt osuma oli samalla Jasun liigauran sadas tehopiste.

Erän lopussa myös Ilvekselle tarjottiin mahdollisuutta lisäosumiin ylivoimalla, mutta maalia ei yrityksistä huolimatta syntynyt.

Savinaisesta illan sankari

Heti kolmannen erän alussa energinen Ilves sai luotua muutaman hyvän maalintekotilanteen, minkä seurauksena Lassila joutui maalillaan venymään. Vauhdikkaan alun jälkeen ottelun tempo hieman tasaantui ja peliä jatkettiin Tapparan niukassa maalin johdossa.

Viitisen minuuttia ennen loppua alkoikin sitten taas tapahtua. Ensin Veli-Matti Savinaisen vahva yksilösuoritus, mutta vasta videotarkistuksen jälkeen maaliksi hyväksytty osuma vei Tapparan jo 1-3-johtoon ja hätäisimmät saattoivat luulla ottelun jo ratkenneen.

Vaan toisin kävi. Vain vajaa minuutti osuman jälkeen Ilves onnistui kavennuksessaan kuin varkain, kun Markku Flinck voitti aloituksen ja Markus Jokisen terävä laukaus painui Lassilan vartioimaan Tappara-maaliin.

Ilves sai maalista uutta virtaa ja oli ottelun varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla selkeästi aktiivisempi osapuoli.

Kiri palkittiin vain vajaat kaksi minuuttia ennen loppua, kun isojen odotusten siivittämänä Tampereelle palannut Michael Keränen toi joukkueensa tasoihin. Hienon laukauksen lisäksi Keräsellä oli tilanteessa ripaus onneakin mukana, kun kiekko kimposi verkkoon Lassilan maskin kautta.

Jatkoajalla illan sankariksi nousi kukapa muukaan kuin hurjassa lennossa oleva Veli-Matti Savinainen, jonka taidokas yksilösuoritus ratkaisi voiton vierasjoukkueelle.

- Halusinkin tänään nähdä sitä, että tullaan takaa ja revitään itsemme jatkoajalle. Lopun onnistuminen oli hyvä, vaikkei kantanutkaan ihan loppuun asti. Totta kai tämä (tappio) kirpaisee, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi analysoi ottelun jälkeen.

Tappara-valmentaja Jussi Tapola sen sijaan oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies, sillä voitto ei irronnut helpolla.

- Tasapeli oli 60 minuutin jälkeen vähintäänkin oikeutettu. Meillä oli näköjään sellainen taktiikka, että koitetaan jäädyttää maalivahti ja iskeä sitten paikoista, kun maalivahti on vähän kylmentynyt. Siinä onnistuttiin hyvin, mutta viimeinen vitonen ei mennyt ihan niin kuin suunniteltiin, Tapola totesi viitaten kolmannen erän loppuhetkien tapahtumiin.

Hienon tapahtuman järjestelyt saivat kiitosta Tappara-käskijältä.

- Ainutkertainen tapahtuma ainakin pelaaille ja valmentajille. Hienoa oli pelata ja harjoitella täällä. Olosuhteet ja puitteet olivat erittäin hienosti rakennettu, kiitokset siitä Ilvekselle