Sysääkö patapaidat JYPin synkempään kurimukseen?

LIIGA / Ennakko
Marko Virtasella on riittänyt ihmeteltävää viime aikoina.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Lauantai-illan huumassa JYP saa vieraakseen Ässät. Hurrikaaniryhmä on ajautunut tappioputkeen, kun taas patapaidat ovat kolmen ottelun voittoputkessa. Kotijoukkueen pitää parantaa viisikkopeliään paljon, jos aikovat pystyä vastaamaan vieraiden tarjoamaan haasteeseen.

Maajoukkuetauon jälkeen JYP ei ole voittanut kolmeen otteluun kertaakaan. Edellisistä viidestä ottelustaan jyväskyläläisjoukkue on ottanut kaksi voittoa ja nekin tulivat ennen maajoukkuetaukoa. JYP-pelaajien itseluottamus on välillä näyttänyt olevan kadoksissa, joten tappioputken katkaiseminen olisi jyväskyläläisten kannalta enemmän kuin suotavaa.

Ässät tulee Jyväskylään voittoputkessa. Edellisistä viidestä ottelustaan patapaidat ovat ottaneet kolme voittoa. Viimeksi torstaina Ässät voitti SaiPan kotonaan luvuin 5-2. Ässillä on mielenkiintoinen yksityiskohta tämän kauden peleistä. Aina voitto- tai tappioputken päättymisen jälkeen on alkanut uusi voitto- tai tappioputki. Ässät on myös ollut tällä kaudella vain kahdesti jatkoajalla ja molemmilla kerroilla Simon Suoranta on ollut ratkaisijana porilaisille.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen Porissa. Tuolloin Ässät oli parempi luvuin 5-4. Kyseisessä ottelussa Janne Tavi oli hyvin esillä saalistaen kolme tehopistettä.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen marraskuun alku on ollut murheellinen niin tulosten kuin peliesitystenkin valossa. Viime viikon TPS-ottelu oli jyväskyläläisjoukkueelta hengetön ja vaisu esitys. Tämän viikon otteluissa on kuitenkin näkynyt asennetta ja tunnetta pelaajien otteissa. Maalinteon tehokkuudessa JYPillä on ollut edelleen vaikeuksia.

Mikäli JYP haluaa kotiyleisönsä edessä voiton napata itselleen, on jyväskyläläisten kyettävä tasaisempiin esityksiin otteluiden sisällä. Tällä viikolla KalPaa ja Tapparaa vastaan JYP on mennyt ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon, mutta hävinnyt lopulta molemmat. Ehjä 60-minuuttinen on varmasti kotijoukkueen teema illan ottelussa.

Jyväskyläläisyleisöllekin tutun valmentajan Jyrki Ahon joukkueille on ollut ominaista tiivis viisikkopelaaminen ja se on näkynyt myös Ässien otteissa. Patapaitoja vastaan on hankala ottaa voittoja, vaikka porilaisten pelaaminen onkin välillä näyttänyt vähän puurtamiselta. Ässät onkin noussut kohti sarjan kärkeä viime aikaisten hyvien otteiden myötä.

Ässien pelaamiseen on vaikuttanut suuresti Jarno Kärjen paluu ja Tommi Paakkolanvaaran hankkiminen riveihin. Molemmat ovat pelanneet viime aikoina hyvällä tasolla, ja varsinkin Paakkolanvaara on tuonut patapaitojen sentteriosastolle kaivattua leveyttä ja syvyyttä. Mikael Sahan johtama ketju, laidoillaan Suoranta ja Matias Varttinen, on nostanut profiiliaan viime aikoina.

Muuta

JYPin erikoistilannepelaaminen on ollut tällä kaudella hyvällä tasolla. Sekä ylivoima että alivoima ovat sarjan kärkipäätä. Ässien ylivoima sen sijaan ei ole tällä kaudella toiminut. Patapaitojen ylivoima onkin ollut sarjan häntpään tasoa. Tässä piileekin JYPin etu.

Seuraa Heitä

Janne Tavi #40 | Karlskoga

Laitahyökkääjä

Kuuden ottelun maalittomassa putkessa ajelehtiva hyökkääjä tarvitsee onnistumisia. Lokakuun peleissä kymmenen tehopistettä, marraskuussa ei vielä yhtään. JYP tarvitsee edellisen kuukauden kaltaisia otteita Tavilta ja paluu omalle tasolle olisi hyvä tapahtua nopeasti.

Simon Suoranta #50 | TUTO

Laitahyökkääjä

Joukkueensa paras pistemies on ollut tällä kaudella hyvässä vireessä. Tehnyt edellisissä kolmessa ottelussa yhteensä viisi tehopistettä. Samanlaista menoa on odotettavissa illan ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Vieraspeleissään petrannut Ässät varastaa pisteitä
JYP matkaa kolmen ottelun tappioputkessa, eikä joukkueen kiekollinen peli vakuuta. Ässät oli vielä muutama kierros sitten sarjan heikoimpia vierasjoukkueita, mutta vieraskehän voitot HIFK:n ja KooKoon kustannuksella nostavat joukkueen itseluottamusta.
1 2
2 3