Galaksit räjähtävät ja Ulkojäät laskeutuu Sorsapuiston jäälle viihdyttämään kaikkia

LIIGA / Ennakko
Ratinassa katsojat olivat kaukana, tällä kertaa eivät ole.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi

Ilves aloitti jo keväällä Ulkojäät-tapahtuman markkinoinnin ja viimein ollaan pelipäivässä. Ruotsista tuodun mallin myötä kaukalot ovat läpinäkyvät, ja pleksejä aiotaan pitää puhtaana, jotta näkymä katsomosta olisi mahdollisimman hyvä. Lisäksi katsomosta ei tarvitse arvuutella "onks siä Mäkine vai Virtane kekkä siä vääntää". Katsomot alkavat neljä metriä kaukalon reunasta, eivätkä sadan metrin päästä.

Jokunen vuosi sitten Ratinassa pelattu ulkoilmapeli lässähti teknisten ongelmien takia viivästyksiin, ja kylmään keliin. Nyt sää näyttää olevan erinomainen, muutama aste pakkasta ennustettu perjantai-illaksi.

Kotijoukkue on panostanut tapahtumaan, ja toimitusjohtaja Esa Honkalehto on aikaa sitten ilmoittanut, että Ilveksen tämän kauden tulos riippuu paljon tästä ottelusta. Nähtäväksi jää, onko Ilveksen markkinointidivisioona keksinyt jotain oheistoimintaa otteluun. Muuten Ulkojäät ei ole Tapahtuma, vaan se jää pelkäksi ulkoilmapeliksi. 

Ilves saa kokoonpanoonsa takaisin väkkärämäisen Teemu Rautiaisen. Otto Koivula ja Jarkko Parikka ovat nuorten maajoukkueen mukana.

Tappara heikentyneenä vieraspeliin? Ei todellakaan

Tappara marssittaa liigakärkeä hallitsevan joukkueen Sorsapuistoon, mutta antaa tasoitusta. Joukkueesta puuttuu maajoukkueen mukana olevat Jani Lajunen, Joona Luoto, Henrik Haapala ja Valtteri Kemiläinen. Kemiläinen tosin palasi jo takaisin loukkaantumisen takia, eikä pelaa Ulkojäilläkään. Jere Rouhiainen on sairaslistalla. 

Vaikka Tapparalta puuttuu tukku miehiä, niin ei Tapparan peli mihinkään muutu. Sieltä nostetaan reservistä, A-nuorista tai Lempäälästä pelaajia, jotka vetävät samalla tahdilla kuin puuttuvat pelaajat. Taito voi olla eri tasolla, mutta ei paljoakaan. Esimerkkinä Anton Levtchi, joka pelaa ensimmäisen liigapelinsä Sorsapuiston jäällä. Mies on takonut tällä kaudella hyvin pisteitä LeKissä.

Lisäksi Tappara marssittaa jäälle toisen 2000-luvulla syntyneen pelaajan Liiga-historiassa, kun 16-vuotias Toni Utunen tekee myös debyyttinsä.

Höntsäkkää!

Ulkojäistä odotetaan spektaakkelia. Lippuja on ostettu hyvin, kaikki näyttää olevan kohdillaan. Tunnelman luovat katsojat, kun he ovat tiiviinä massoina kaukalon ympärillä. Nyt jos koskaan kannattaa lähteä katsomaan ainutlaatuista spektaakkelia. Olosuhteet ovat hyvät, paikallispeli, perjantai-ilta. Mitä muuta voi toivoa? Maalijuhlat hämäläiseen tapaan. Noin, tilaus sisässä.

Älä oo tommone kekkeruusi(*), mee kattoo peliä! Muukki menee!

(*) tamperelainen murresana, joka tarkoittaa käytökseltään poikkeavaa yksilöä.

Seuraa Heitä

Teemu Rautiainen #19 |

Laitahyökkääjä

Taitava pelaaja palaa Ilveksen kokoonpanoon kahden kuukauden poissaolon jälkeen. Loukkaantuminen on historiaa, ja Rautiainen on valmis peliin.

Anton Levtchi #76 | Tappara

Laitahyökkääjä

Taitava pelaaja tekee debyyttinsä Liigassa - ja vielä Ulkojäät-pelissä. Luulisi olevan ikimuistoinen tapahtuma. Pisteitä on tullut Mestiksessä hyvin, jää nähtäväksi myös tilanne Liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ulkoilma rokottaa
Otellaan sitten ulkona tai sisällä, peli on sama. Vaikka luvassa ei ole lumimyrskyä tai paukkupakkasia, olosuhteet näyttelevät kuitenkin merkittävää roolia juuri kiekollisessa pelissä. Joukkueiden kohdatessa edellisen kerran ulkokentällä ottelussa tehtiin vain yksi maali, eikä maalijuhlaa ole luvassa perjantainakaan.
1 2
1 2