Hippoksen peikko ei karissut vieläkään − Patapakalle jäi akka käteen

LIIGA / Raportti
Joonas Nättinen oli yksi aktiivisimmista Andreas Bernardin häiriköitsijöistä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP katkaisi kolmen ottelun orastavan tappioputkensa tyylillä, kun Ässät kaatui lukemin 3−2. Ässät oli lähellä saada JYPin jälleen sulamaan, mutta sitä ei tällä kertaa nähty.

Jyväskylässä pelattiin lauantaina perhepeli. Paikalle olikin kerääntynyt 3400-päinen yleisö, joka loi hyvää tunnelmaa läpi illan.

Liekö tuo ollut suuri vaikuttava tekijä, kun JYP katkoi kaksi putkea. Ässien kolmen ottelun voittoputki katkesi kuten myös JYPin kolmen tappion sarja.

Näin ollen Ässien synkät Jyväskylän-vierailut saivat jatkoa, sillä viimeisen kymmenen Jyväskylässä pelatun ottelun aikana Ässät on onnistunut voittamaan vain kahdesti. Edellinen voitto on lähes kolmen vuoden takaa tammikuulta 2014.

− Olimme avauserässä huonoja, toisessa erässä huonoja ja päätöserässä huonoja, kuului Jyrki Ahon lyhyt analyysi pelistä.

Tutulla kaavalla käyntiin

JYP tuli otteluun huomattavasti aloitteellisempana sekä aktiivisempana nippuna. Ässillä ei ollut ensimmäisen erän aikana käytännössä minkäänlaista kiekollista peliä, kun lähes jokainen hyökkäyksen rakennusvaihe päättyi kiekosta luopumiseen viimeistään keskialueella. Viisikon etäisyydet kasvoivat, jolloin puolustajat jäivät melko yksin.

Ajoitukset olivat isännillä kohdillaan, mikä helpotti patapaitojen paineistamista. Avausmaali syntyikin riistosta, kun Antti Suomelan oivalluksen jälkeen Joonas Nättinen sai avata maalihanat.

Viime ajoilta tuttu kaava sai jatkoa, kun JYP siirtyi avauserässä vielä kahden maalin johtoasemaan Jerry Turkulaisen ylivoimaosumalla.

− Peli jatkui sillä sapluunalla, johon viime aikoina totuttu. Pelillisesti erittäin vahva suoritus, Marko Virtanen kertasi

Heti tuon jälkeen Mikko Salmio komennettiin jäähyaitioon päähän kohdistuneesta taklauksesta, mikä hillitsi puhuria. Isäntien ongelmat saivat jatkoa toisen erän alkuun, kun Mikko Kuukka lähetettiin suihkuun hänen taklattuaan Mikael Sahaa päähän.

Ässien ylivoima oli kuitenkin luokattoman huonoa, kun avauserän vaikeudet kiekollisena jatkuivat. Vaarallisin paikka molemmilla Ässät-ylivoimilla nähtiin porilaispäädyssä, kun Janne Kolehmainen pääsi kahdesti nokikkain, mutta Andreas Bernard veti pidemmän korren molemmilla kerroilla.

Pian tämän jälkeen myös JYP pääsi kokeilemaan kahden miehen ylivoimansa toimivuutta, mutta sekään ei kehuja ansainnut. Pian ylivoiman jälkeen Ässien kiekollinen epävarmuus omalla alueella kostautui toistamiseen, kun Tuomas Pihlman vei JYPin 3−0-johtoon.

Lähellä kävi, mutta kaava katkesi

Kolmas erä alkoi Ässien ottelun pirteimmällä vaiheella, kun Simon Suoranta kaventi ottelun hienolla ohjurilla. Tämä luonnollisesti lisäsi puhtia patakoneistossa ja hieman kipsasi JYPin peliä.

− Pahin mahdollinen alku, kun ensimmäiseen vaihtoon tulee maali, Virtanen mietti.

Jyväskyläläisille tarjottiin mahdollisuutta ottelun ratkaisemiseen parin ylivoiman kautta, mutta osumia ei syntynyt. Sen sijaan toisessa päässä syntyi, kun Niko Ojamäki toi Ässät jo maalin päähän komean vastahyökkäyksen päätteeksi alivoimalla.

Viimeiset minuutit olivat hurjaa Ässien paineistusta, mutta todellisia maalipaikkoja ei nähty. Näin JYP nappasi kolme pistettä 3−2-lukemin.

− Puolustimme kuitenkin päätöserässä koko pelin tapaan hyvin. Ässien maalipaikat olivat vähissä, Virtanen kiitteli joukkueensa puolustusasennetta.

Joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa tiistaina, kun JYP suuntaa Lappeenrantaan ja Ässät isännöi KalPaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo