TPS yrittää uusilla kujeilla napata kauden ensimmäisen voiton HIFK:sta

LIIGA / Ennakko
Nykyään kultakypärää kantava Erik Thorell kohtaa kolmannen kerran vanhan seuransa.
TPS hakee vuoden ensimmäisellä Liiga-kierroksella jo kahdeksatta perättäistä voittoa. HIFK on kuluvalla kaudella ollut turkulaisille kanto kaskessa, sillä se on voittanut molemmat kohtaamiset.

Ennen joulutaukoa HIFK kärsi muutaman nöyryyttävän tappion, mutta korjasi kurssin KooKoon kustannuksella numeroin 4-0 uuden vuoden alla. HIFK hallitsi ottelua ja joukkueen kiekollinen pelaaminen oli kaikinpuolin laadukkaampaa kuin vieraan. Viime aikojen vastoinkäymisistä huolimatta HIFK on kotikaukalossa ollut vahva ja vieraissakin tulosta on tullut.

KooKoota vastaan käydyssä kamppailussa kapteeni Lennart Petrell sai pitkään jahtaamansa sadannen osuman ja maalin suulla nähtiin lääkäriltä vihreää valoa saanut Kevin Lankinen. Paluuottelu ja nollapeli varmasti ruokkivat valmiiksi kovan maalivahtiosaston tekemistä. Juhani Tyrväisen johtama ketju on HIFK:n vaarallisin. Patrick Carlsson Tyrväisen lisäksi metsästi porukasta tililleen yhden osuman KooKoo-ottelussa.

Lankisen paluu on valopilkku HIFK:n muuten ikävän vajaaseen puolustajakatraaseen. Joe Finley ja Teemu Eronen ovat olleet esimerkiksi pitkään pois, ja Miro Heiskanen on edustanut Suomea maailmalla. HIFK karvaa korkealta ja se on mahdollistanut monta maukasta kiekonriistoa.

Erikoistilannepelaaminen näyttelee varmasti isoa osaa keskiviikkoillassa. TPS on tilastojen valossa toiseksi paras ylivoimajoukkue. HIFK:n viime aikoina tökkinyt ylivoima kantoi KooKoota vastaan hedelmää, ja se on samaisessa tilastossa viidentenä.

TPS ja kärkipaikka sarjataulukossa

TPS on kilvoitellut Liigan kärkipaikasta sarjataulukossa Kärppien kanssa ja uuteen vuoteen lähdettäessä joukkueet erottaa ainoastaan yksi piste. TPS ei varmasti anna mitään ilmaiseksi HIFK:lle, joka on kahdeksantena tasapisteissä Pelicansin kanssa.

Kotijoukkueella on tosin yksi peli vähemmän pelattuna kuin lahtelaisilla. Kolmen pisteen potin arvoa ei voi vähätellä, sillä sarjataulukon sijojen viisi ja kymmenen erotus on sekin vain neljä pistettä.

TPS kulkee tällä hetkellä seitsemän ottelun voittoputkessa ja joukkue on naputtanut niissä kolmekymmentä maalia. HIFK:lla sama lukema on viisitoista. Turkulaisjoukkueesta löytyy niin nuoruuden intoa kuin kokemusta. Konkariosaston Tomi Kallio, Eric Perrin ja Henrik Tallinder ovat aina vaarallisia.

Nuoremmista kannattaa seurata Patrik Virtaa. Oskari Setänen maalilla on ollut myös mies paikallaan. Kylmä fakta on myös se, että TPS on tehnyt tällä kaudella eniten maaleja Liiga-joukkueista. Kotijoukkueen alakerrassa tulee olla hereillä.

Seuraa Heitä

Lennart Petrell #32 | HIFK

Laitahyökkääjä

HIFK-kapteeni metsästi tililleen sadannen osuman edellisellä kierroksella.

Eric Perrin #11 | JYP

Keskushyökkääjä

TPS-hyökkääjä rikkoi ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätyksen Liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK:n puolustus repeilee
TPS on voittanut seitsemän edellistä otteluaan, HIFK puolestaan on voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan vain kaksi. Jakson ainoat voitot ovat tulleet tuskalevien KooKoon sekä HPK:n kustannuksella. Lisäksi HIFK:lta puuttuu puolustuksen runkomiehistöstä useita avainpelaajia ja viime otteluissa puolustuksen sekoilu on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. TPS:n vahvan hyökkäyskaluston pysäyttämiseen punapaitojen puolustus ei pysty.
1 2
5 6