Muutoksia ja pohjakosketuksia − HPK ja Ässät hakevat ryhtiä peliinsä

LIIGA / Ennakko
Philip McRae on ollut Ässien pirteimpiä, ja Emil Larmi on jälleen pelikunnossa.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK taapertaa ikävässä tappiokierteessä, kun taas Ässät seilaa epätasaisuuden pyörteissä. Kummankin kokoonpanossa tapahtuu muutoksia, ja kotijoukkue viilaa jopa pelitapaansa.

12 ottelua, joista kymmenen suoraa tappiota ja kaksi suoraa voittoa. HPK:lle kauden syyspuoli oli loppuun asti tuskien taivalta, ja syöksykierteensä päätteeksi hämeenlinnalaiset ovat valahtaneet sarjajumboksi kolmen pisteen erolla Sportiin ja Jukureihin verrattuna.

Spengler Cup ei tuonut täyttä helpotusta tuloksenteon vaivalloisuuteen, mutta HPK:n valmennukseen kuuluvan Antti Miettisen mukaan Kerho sai kuitenkin positiivisia kokemuksia mukaan reissultaan. Miettinen arvioi mennyttä ja tulevaa seuran Facebook-sivulla.

− Hyvää tekemisen meininkiä ja rohkeaa hyökkäyspeliä oli havaittavissa. Emme saaneet puristettua voittoa, mutta hyvä reissu se kuitenkin oli, kertaa Miettinen.

HPK:n valmennus yrittää ajaa sisään myös pelitavan muutoksia, sillä nykyisellä tahdilla pistetiliin ei kerry riittävästi täytettä. Muutoksia on luvassa myös keskiviikon kokoonpanoon alle 20-vuotiaiden MM-edustuksen puuttumisen lisäksi.

− Kun päästään karvaamaan ja paineistamaan, pitäisi mennä rohkeammin ja puolustaa eteenpäin. Siitä tavoitteena on saada riistoja aikaan mahdollisimman ylhäällä, parhaassa tapauksessa jo hyökkäysalueella.

Robert Leino ja Juho Keränen puuttuvat pelistä, samoin Mathias Porseland on varotoimenpiteenä sivussa. Puolustajia on riittävästi, hyökkäyspuolella taas on poissaoloja. Erkka Seppälä tulee A-nuorista mukaan keskiviikon peliin.

Vierasjoukkue Ässät on saalistanut sarjapisteitä hieman alle tuplamäärään HPK:hon verrattuna, mutta kenttätapahtumia ja esityksiä on hallinnut epätasaisuus. Hyvää ottelua voi seurata pohjanoteeraus ja päinvastoin.

Joulun jälkeinen viikko oli porilaisille koettelemus varsinkin loppupuoleltaan, sillä perjantain paikalliskamppailun kovan taistelun jälkeen JYP löi taululle 0−7-lukemat. Vastava löylytys on Porin-pelissä koettu vierailijoiden taholta keväällä 2009.

Ässillä on runsaasti poissaolomurheita, ja tuoreimpana potilaana Mikko Salmio putosi lauantaina kokoonpanon ulkopuolelle. Salmion ja Sakari Salmisen lisäksi pelistä puuttuvat Juho Tommila, Jere Seppälä, Simon Suoranta, Jouka Juhola sekä Matias Varttinen.

Tältä kaudelta kummaltakin on kolmen pisteen vierasvoitto tilillään keskinäisistä otteluista. Ässät vei voiton Ville Korhosen viime minuutin alivoimamaalilla, kun taas Kerho kuittasi Porissa pisteet isommalla marginaalilla.

Seuraa Heitä

Erkka Seppälä # | HPK

Keskushyökkääjä

Nuorten SM-liigassa muikeita tehoja tehtaillut Seppälä pelaa keskiviikkona ensimmäisen Liiga-pelinsä. Nähdäänkö heti pääsarjatason onnistuminen?

Mikael Saha #59 | Ässät

Hyökkääjä

Monipuolinen Saha on paikannut porilaisjoukkueen poissaoloja aika vakuuttavaan tahtiin. Jatkuuko vahva vire Kerhon vieraana?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK:n alavire jatkuu
HPK ei ole saanut pistettäkään viimeisestä kuudesta ottelustaan, samalla joukkue on valunut koko Liigan jumboksi. Viime kaudella yllätysmomenttina toiminut suoraviivaisuus ja yksilötaitoa korostava pelitapa ei enää yllätä. Ässät on pelannut ailahtelevasti läpi kauden, mutta hämeenlinnalaisia ei tarvitse venyä parhaaseen suoritukseen voittaakseen. Vaikka Ässät hävisi edellisen ottelunsa murskalukemin, vahvasti sujunut kausi takaa sen, ettei itseluottamus murene vastoinkäymisten kohdalla.
0 1
4 5