Herättääkö Sport toiveita pidemmästä keväästä?

LIIGA / Ennakko
Hovinen on ollut voitokas Vaasassa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Viimeisellä pudotuspelipaikalla majaileva KalPa saapuu Vaasaan haastamaan isäntäjoukkue Sportia. Vaasalaisten ero pudotuspelipaikkaan, eli kuopiolaisvieraisiin on 17 pistettä.

Viime vierailulla KalPa ei jättänyt Sportille mahdollisuuksia, ottaen Niko Hovinen viimeisenä lukkona puhtaan 3-0-voiton. Vaikka kuopiolaisvierailla ei ole viime otteluissa juurikaan hyvin, Sportilla on mennyt pisteiden valossa vielä huonommin.

Edellisestä neljästä ottelusta KalPa on voittanut ainoastaan yhden, mutta pisteitä on tullut vähintään yksi kolmessa peräkkäisessä ottelussa. Sport puolestaan on hävinnyt joulutauon lopusta tähän asti kaikki kolme otteluansa. Viime kamppailussa TPS:ää vastaan Sport taisteli kovasti, muttei onnistunut pitämään kahdesti hankittua johtoaan.

Elääkö toivo vai alkaako tavoite lipsua pois käsistä?

Sportilla alkaa olla viimeisiä mahdollisuuksia nousta takaisin taistoon viimeisistä pudotuspelipaikoista. Suora tappio kuopiolaisille voi pahimmassa tapauksessa vaasalaisten kannalta siirtää pudotuspelirajan 20 pisteen päähän. Sportin materiaalille ja kauden suoritukseen nähden sen pistemäärän kurominen alkaa näyttää mahdottomalta.

Kuopiolaisten ottaessa suoran voiton joukkue nousisi parhaimmassa tapauksessa suoraan puolivälieräpaikalle. Ottelussa tulee siis olemaan isot panokset kummallekin osapuolelle, mikä varmasti näkyy kaukalossakin.

Seuraa Heitä

Janne Tavi #20 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Iskenyt maalin kahdessa edellisessä ottelussa. Jatkuuko maaliputki Vaasassa?

Sam Povorozniouk #10 |

Hyökkääjä

Onnistui pitkästä aikaa maalinteossa Turussa. Keskiviikkoilta näyttää, tippuiko apina selästä täysin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sportin lyhyt riemu ohi
Pitkään negatiivisessa mielessä kiekkokansan keskusteluissa vellonut Sport ehti jo voittamaan kolme peräkkäistä ottelua ennen heikkojen esitysten paluuta. Nyt tappioputki on kolmen ottelun mittainen, keskiviikon jälkeen yhden ottelun pidempi. KalPa on jalostanut peliään läpi kauden ja noussut pohjamudista haastajajoukkoon. Viime otteluissa on ollut pientä kangertelua, mutta silti kuopiolaiset ovat ennakkosuosikkeja Sportia vastaan.
0 1
3 4