HIFK nujersi nuoriso-TPS:n - "Ne puheet unohtuivat äkkiä"

LIIGA / Raportti
HIFK:n Joonas Rask oli illan hahmoja.
Kuva © Timo Savela
HIFK säilytti mahdollisuutensa kotietuun voittamalla TPS:n jatkoajalla 3−2. HIFK:n jaloissa painoi vielä eilinen SaiPa-ottelu, ja nuorukaisia vilissyt TPS antoi aktiivisen vastuksen.

TPS lähti otteluun nuorella kokoonpanolla, kun Henrik TallinderEric Perrin, Ilari Filppula ja Marc Fraser olivat huilivuorossa sekä Tomi Kallio loukkaantumisen vuoksi poissa.

Ottelun avauserä oli tasainen mutta tarkkaavainen. TPS:n nuorista pelaajista huomasi heti, että he halusivat näyttää ja taistella viimeisistä pelipaikoista pudotuspeleissä.

— Tasaista oli alusta loppuun, mutta ei nyt mikään huikea peli ollut, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin avasi pelin kulkua.

— Jos joku spekuloi etukäteen, että meillä ei ole panosta emmekä lähde pelaamaan ja taistelemaan, niin ne puheet unohtuivat äkkiä. Meillä oli hyvä ilme ja isku, TPS-käskijä Kalle Kaskinen näpäytti epäilijöitä.

Myös HIFK tuli otteluun pirteällä ilmeellä ja onnistui luomaan muutama hyvän vetopaikan suorahyökkäyksistä. TPS:n hyökkäysmyllyistä vastasi pääasiassa Oula Palven johtama ykkösketju Zach Budish ja Petrus Palmu rinnallaan.

Ottelun avausmaali syntyi ylivoimalla erän lopussa. HIFK:n alivoima ylikarvasi viivapelaajia ja keskeen syntyi Palmun mentävä tila. Lucas Ekeståhl-Johnsson passasi ja Palmu soitti iloisesti tykkiään ylänurkkaan.

Jäähyjä ja maali-iloittelua

TPS aloitti toisen erän ylivoimalla, kun Ville Varakas otti kampitusjäähyn ajassa 20.00. TPS käytti jälleen ylivoimansa hyväkseen, kun vieraiden alivoima ryntäili tällä kertaa kulmaan. Viivaan jäi tolkuton määrä tilaa, josta TPS-pakki Ilkka Heikkinen lämäisi kiekon aivan takayläkulmaan. 

— Tulos jäi pikkuisen vajaaksi. Ylivoimalla olisi vielä voinut jonkun maalin heittää, sillä olimme siinä hieman niskan päällä, Kaskinen harmitteli.

Maalin jälkeen turkulaisten painostus yltyi, ja HIFK-luotsi Selin oli pakotettu ottamaan aikalisä. Aikalisä auttoi, sillä HIFK:n Joonas Rask purjehti läpi turkulaispuolustuksen ja viimeisteli kavennuksen upealla yksilösuorituksella.

Erän puolivälin jälkeen oli TPS:n vuoro nukkua alivoimalla. Vieraiden Ryan O'Connor latasi vapaasti kiekon maaliin b-pisteen kaarelta Vili Sopasen levityssyötöstä. Turkulaisten alivoima oli pahasti myöhässä tilanteessa.

Draamaa ja ratkaisu jatkoajalla

Turkulaiset aloittivat päätöserän vahvasti sekä aktiivisesti, ja HIFK:ta näytti painavan jaloissa keskiviikkoillan SaiPa-kamppailu. Kokonaisuudessaan TPS oli erän hallitsevampi osapuoli, vaikka tulosta ei tullutkaan.

— Emme pystyneet jalalla auttamaan omaa peliä. Emme olleet eilisen jälkeen pirteimmillään, mutta kuitenkin sitkeyttä riitti, Selin summasi kamppailun.

Jatkoajan alkuun HIFK:n kultakypärä Erik Thorell pääsi läpiajoon, mutta TPS-vahti Oskari Setänen sulki patjojen välin ja torjui. Seuraavassa tilanteessa oli helsinkiläismaalivahti Atte Engrenin vuoro pelastaa joukkueensa, kun Palve oli vuorostaan läpiajossa, mutta maalia ei syntynyt.

— Jatkoajan menimme molemmissa päissä, ja maalivahdit hoiti läpiajot hyvin, Selin tiivisti ottelun ratkaisuhetket.

— Hienoa oli päättää runkosarja kotona huippujoukkuetta vastaan, Kaskinen tunnelmoi.

Ratkaisu nähtiin minuutti ennen jatkoajan loppua. Thorell tinttasi O'Connorin syötöstä tyhjään maaliin. Näin HIFK säilytti mahdollisuutensa kotietuun, mutta tarvitsee kolme pistettä lauantaina.

TPS-valmennus sai puolestaan paljon pohdittavaa nuorten pelaajien näyttöjen suhteen, mutta Kaskinen ei kommentoinut nuorukaisten suorituksia.

— Äijät tsemppasi tänään hyvin, ja olen tyytyväinen tuohon porukkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle