HIFK:lla edelleen panoksena kotietu – TPS:llä merkityksellinen ottelu vain nuorille pelaajille

LIIGA / Ennakko
HIFK on voittanut kaikki kolme kamppailua TPS:ää vastaan.
Kuva © Timo Savela
Turussa torstaina HIFK kamppailee edelleen kotiedusta Liigan pudotuspeleissä. Ottelu Turkuhallissa on runkosarjan viimeinen Liigan kakkospaikan varmistaneelle TPS:lle. Turkulaisten nuoriso-osastolla on viimeinen näytönpaikka ennen pudotuspelejä.

Tausta:

TPS varmisti tiistaina runkosarjan kakkospaikan Sportin vieraana Vaasassa. Turkulaisten kone yskähteli, mutta jatkoajalla TPS onnistui nappaamaan voiton sarjajumbosta.

TPS:n ainoa huolenaihe on tällä hetkellä kapteeni Tomi Kallion loukkaantuminen. Pistepörssin toisena oleva Kallio ei pelannut tiistaina, ja on poissa myös torstain kokoonpanosta. Tilannetta helpottaa TPS:n suora jatkopaikka puolivälieriin, joten ensi viikko on joukkueella taukoa. Iltalehden mukaan Kallion vamma vaatii 2-3 viikon huilin.

HIFK onnistui pitämään keskiviikkona kotietuhaaveet elossa. Joukkue rynnisti kotonaan vahvalla esityksellä 5-2-voittoon SaiPasta.

Helsinkiläisten kevät on muutenkin ollut vahva, sillä 16 viimeottelusta vain kolme on päättynyt HIFK:n tappioon. JYP on Liigan sarjataulukossa vain pisteen helsinkiläisten edellä, kun molemmilla joukkueilla on kaksi ottelua pelaamatta.

Panokset:

Pudotuspelien kannalta TPS:llä ei ole ottelussa mitään merkitystä. Turkulaiset tietävät, että heidän urakkansa alkaa tiistaina 20.3. kotiottelulla, ja vasta silloin TPS:n on oltava valmis tosissaan taistelemaan.

Toisaalta ottelu on näytönpaikka TPS:n nuoriso-osastolle. Turkulaiset vahvistuivat helmikuussa Oula Palvella ja Zach Budishilla, joten nuoret pelaajat joutuvat kilpailemaan pelipaikasta entistä kovempaa. Patrik Virta, Petrus Palmu, Markus Nurmi, Lauri Pajuniemi sekä Teemu Väyrynen ovat pelanneet vahvan kauden, mutta kuka jää kokoonpanon ulkopuolelle, kun Kallio palaa kokoonpanoon?

HIFK:lle kotietu olisi elintärkeä, sillä joukkue on toiseksi paras kotijoukkue Liigassa. 30 kotipelistä on kertynyt 67 sarjapistettä, ja maaliero on plussan puolella 47 maalia.

Vieraskentillä helsinkiläiset ovat vasta kymmenenneksi paras joukkue. Pisteitä on tullut ainoastaan 34, kun vierasotteluita on takana 28. Maalierokin karmii kymmenen maalia pakkasella.

Ratkaisu:

Ottelun ratkaisee TPS:n intensiivisyys ja halu pelata. Mikäli turkulaisten nuorisotähdet herättävät myös papat pelaamaan on Palloseura vahvoilla kotikentällään.

Toisaalta HIFK tarvitsee kotiedun, ja joukkue varmasti taistelee viimeiseen minuuttiin asti. Parhaimmillaan pelistä kehittyy pudotuspelimäinen tiukka kamppailu.

Seuraa Heitä

Oula Palve #11 | TPS

Keskushyökkääjä

Oula Palve on sopeutunut hyvin TPS:n runkoon, ja onnistunut olemaan vaarallinen jokaisessa pelaamassaan pelissä. Palve on iskenyt kuusi pistettä neljässä ottelussa TPS-paidassa.

Patrik Carlsson #72 | HIFK

Hyökkääjä

Patrik Carlsson iski maalin ja syötti yhden keskiviikkoiltana SaiPaa vastaan. Helmikuussa pisteittä jäänyt ruotsalaissentteri on päässyt jälleen pisteiden jyvällä maaliskuussa. Jatkuuko pisteiden keruu myös Turussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK kiusaa TPS:aa
TPS on jo varmistanut runkosarjan kakkossijansa, mikä laskee heidän latautumistaan otteluun. Tämä avaa HIFK:lle oivan paikan iskeä kohti puolivälierien kotietua. HIFK onkin onnistunut kohentamaan tuloskuntoaan vieraskaukalossa tiivistyneen puolustuspelin turvin. Tämä kantaa pisteille myös Turussa.
1 2
2 3