HIFK voittoon tiukan puolustustaistelun päätteeksi − TPS:n pienet virheet kostautuivat

LIIGA / Raportti
Jarkko Malinen teki ottelun avausmaalin.
Keskiviikkoiltana HIFK sai vieraakseen TPS:n. Ottelusta muodostui tiukka, pudotuspelimäinen puolustustaistelu. Lopulta HIFK oli terävämpi maalipaikoissaan ja otti voiton lukemin 2−1.

Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä oli keskialueen ohjauspelin taistoa. Tuolloin HIFK pääsi keskialueella laidoista läpi ja pystyi murtautumaan kiekon hyökkäysalueelle. Keskiviikkona ottelun ratkaisivat pienet, yksittäiset virheet. 

− Valmius oli molemmilla joukkueilla, siinä oli paljon tarkkaa puolustamista, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin totesi ottelun jälkeen.

− Hyvin vahvaa pudotuspelimäista puolustamista.

Ensimmäinen erä oli tasainen. HIFK pyrki kontrolloimaan kiekkoa, ja TPS vastasi tähän keskialueen tiiviillä trapilla. Kun TPS sai kiekon haltuunsa, pyrki sekin rytmittämään peliä. 

TPS:n trap pyrki olemaan liikkeessä, ja kun paikka oli, turkulaisjoukkue myös paineisti korkealta. Alkuerän aikana tämä toimikin turkulaisten kannalta hyvin. TPS sai kiekonriistoja keskialueella, mistä se käänsi nopeasti vastahyökkäykseen. Näistä se myös loi erän vaarallisemmat maalipaikkansa.

Mitä pidemmälle erä eteni, sitä enemmän maalipaikkoja pystyi myös HIFK luomaan. Se sai riistoja hyökkäysalueella ja loi maalipaikkoja. Ottelun avausmaali nähtiin kuusi sekuntia ennen eräsummeria. Lähes ainoan kerran, kun TPS:n keskialueen ohjauspeli aukesi, käytti HIFK tämän hyväkseen. Jarkko Malinen viimeisteli 1−0-osuman ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

− Ensimmäisessä erässä oli muutamia tilanteita, missä hukkasimme puolin ja toisin kiekkoa, Selin mietti.

Toinen erä tasainen, kolmannessa maaleja

Toiseen erään kotijoukkue tuli vahvasti. Muun muassa Erik Thorellilla oli maalin kulmalla maali tyhjänä, mutta ruotsalaishyökkääjä suti kiekosta ohi. Muutenkin läpi erän alun HIFK oli kiekollisena varsin hyvä. Se pääsi hyökkäysalueelle kiekon kanssa, ja se pystyi luomaan muutamia laadukkaita maalipaikkoja. Myös korkealta ottanut karvauspelaaminen loi hankaluuksia TPS:lle.

HIFK myös pystyi tyrehdyttämään TPS:n hyökkäykset jo keskialueelle, tai viimeistään omalle puolustussiniviivalle. TPS:llä oli vaikeuksia murtautua kiekon kanssa hyökkäysalueelle. Vierasjoukkue ei myöskään ehtinyt päätykiekkoihin kiinni.

Erän edetessä turkulaisjoukkue alkoi löytää keinoja murtaa HIFK:n keskialueen trapin. Se myös nosti pari napsua karvauspelaamistaan, mikä sai HIFK:n avauspelaamisen ajoittain hankalaksi. Ihan erän lopussa TPS otti kiekkokontrollin ja sai luotua muutamia pitkiä pyörityksiä HIFK:n puolustusalueelle. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

Kolmannen erän alussa HIFK pyrki puolustamaan kiekolla. Se rytmitti peliä, hyökkäsi kiekon kanssa, eikä antanut TPS-pelaajille tilaa. Muutaman kerran HIFK-viisikon selustasta löytyi tilaa, mutta Kevin Lankinen HIFK:n maalilla otti tärkeitä torjuntoja. 

HIFK sai myös vierasjoukkueen pelaajat hieman turhautumaan ja hyökkäämään alivoimaisena. Näin kotijoukkueella oli helppo työ pysäyttää hyökkäykset jo keskialueella. Myös koventunut taklauspelaaminen auttoi tässä.

TPS tuli kuitenkin tasoihin, kun HIFK:n kärkikarvaajat paineistivat aavistuksen liian syvältä. Suorahyökkäyksen päätteeksi toisesta aallosta noussut Lucas Ekeståhl-Jonsson viimeisteli tasoitusosuman.

Maalin jälkeisestä vaihdosta Patrik Carlsson pääsi kuitenkin tekemään 2−1-voittomaalin. HIFK katkaisi TPS:n heikon rännikiekon ja rakensi Carlssonille maalipaikan. Näin ollen HIFK otti toisen voittonsa putkeen.

− Hyvä ja vahva 60-minuuttinen, Selin päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle