Ässät jälleen pysäyttämätön voittomaalikilpailussa

LIIGA / Raportti
Ottelun ratkaisua saatiin odotella voittomaalikilpailuun asti.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Hämeenlinnassa väännettiin tasainen kamppailu, jonka voittajaksi selvisi Ässät vasta voittomaalikilpailussa. Maalejakin illan aikana nähtiin, mutta erityisesti pelin sytytti kolmannen erän nyrkkitappelu.

Ottelua oli ehtinyt kulua vain reilu 3 minuuttia, kun Ässät pääsi maalin makuun. Porilaisten edellisessä ottelussa pitkähköltä sairaslomalta palannut Niklas Appelgren karvasi kiekon HPK-maalin takana, jonka jälkeen hänen syöttönsä löysi Jarno Kärjen. Kärki jatkoi hyvää pelivirettään ja siirsi kiekon varmasti verkon perukoille. 

Välittömästi avausmaalin jälkeen HPK:lle avautui loistava paikka tasoittaa peli, ja lopulta hyvä onnikin pelasti porilaiset tilanteessa. 

Erän puolivälissä Ben Blood sai kaksiminuuttisen kampituksesta, eikä jäähyä ehtinyt kulua kuin muutama sekunti HPK:n Otto Paajasen tasoittaessa pelin näyttävällä ohjauksella. Maalia tarkistettiin tovi videolta mahdollisen korkean mailan vuoksi, mutta isäntien onneksi rikettä ei tapahtunut ja maali hyväksyttiin.

− Ensimmäinen ylivoima oli meiltä hyvä, ja muutenkin saimme kyllä maalipaikkoja, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen näki.

Toinen erä alkoi ikävännäköisellä tilanteella, kun Ässien Mikael Saha törmäsi keskialueella Niklas Frimaniin lyöden päänsä Frimanin olkapäähän. Sahan kannalta tilanteesta selvittiin hetken huilitauolla, ja Frimanille tuomittiin sinänsä tahattomasta tilanteesta jäähy estämisestä.

Ässien ylivoima pyöri mallikkaasti, ja lopulta Maksim Matushkin iski porilaiset johtoon kauden kymmenennellä maalillaan. Kauaa ei Ässät saanut johtoasemasta nauttia Teemu Turusen tuodessa HPK:n jälleen tasoihin. 

Erän lopussa Ässien Antoine Laganière pääsi vielä yksin läpi tultuaan jäähyaitiosta, mutta hyvän pelin HPK-maalilla pelannut Emil Larmi vesitti yrityksen.

− Larmi on hyvä, kunnianhimoinen maalivahti. Nytkin hän harmitteli, olisiko ylivoimamaalin pystynyt torjumaan, Pennanen kehui.

Päätöserässä jäähyiltiin urakalla. Ensin Valtteri Tammi kärsi ässävahti Andreas Bernardin kampitusjäähyn, ja lähes välittömästi tämän jälkeen HPK:n Markus Niemeläinen päätyi rangaistusaitioon estämisestä. 

Kunnolla nyrkkihippasille päädyttiin Miro Karjalaisen taklattua kovaa ässähyökkääjä Appelgrenia, jonka jälkitilanteena syntyi ensin lukuisia pieniä kahakoita. Lopulta HPK:n Jaakko Turtiainen ja Ässien Philip McRae päätyivät ottelemaan kunnolla McRaen onnistuessa viimein selättämään Turtiaisen. Molemmat kiistakumppanit saivat taistosta rangaistukseksi 5+20 minuuttia.

Kolmas erä ei tarjonnut runsaista erikoistilanteista huolimatta maaleja, sillä molemmat maalivahdit onnistuivat venymään huipputorjuntoihin useampaan kertaan.

− Olimme puhuneet, että HPK tulee kolmanteen erään terävästi, ja näin kävikin, ässävalmentaja Jyrki Aho kertasi.

Voittomaalikilpailussa pata oli jälleen valttia

Jatkoajalla nähtiin erikoinen tilanne Matushkinin kaatuessa yrittäessään estää HPK-pelaajaa pääsemästä yksin läpi. Ässäpuolustajalle tuomittiin jäähy kampituksesta, mutta rangaistusta lähti kärsimään Marco Insam Matushkinin jäädessä vaihtoaitoon korjauttamaan rikkoutunutta luistintaan.

Porilaiset ovat olleet huikeassa vireessä voittomaalikilpailuissa ja sama trendi jatkui myös keskiviikkona. Bernard nollasi kaikki HPK:n yritykset, ja Laganièren onnistuessa porilaisista kaksi pistettä lähti Ässien mukaan. Toinen ässälaukoja Matushkin epäonnistui ensimmäistä kertaa tällä kaudella yrityksessään. 

− Laganière teki kyllä hienon maalin rankkareilla. Nämä olivat tärkeät pisteet muutaman tappion jälkeen, Aho sanaili.

HPK:lla on ollut vaikeuksia, jonka johdosta joukkue on tippunut sarjataulukon pohjalle. Nyt merkkejä paremmasta on jo varovaisesti nähtävissä.

− Ässät oli tänään pikkaisen meitä edellä, mutta ansaitsi toki voittonsa. Meiltä tämä ottelu oli taas selkeä steppi eteenpäin, Pennanen iloitsi.

Lopuksi ässäluotsi viittasi vielä ottelun tuomaritoimintaan, joka ei porilaisnäkökulmasta ilmeisesti aivan onnistunut.

− Tekisi mieli sanoa vielä jotain, mutta jätetään sanomatta. Ei viitsitä nolata tätä kolmatta osapuolta, Aho heitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle