KalPa vei voiton jatkoajalla - Niko Hovinen piti joukkueensa pelissä mukana

LIIGA / Raportti
Kai Kantola teki KalPan tasoitusmaalin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport ja KalPa pelasivat keskiviikkona ottelun Vaasassa. Sport oli ottelun alkupuolella vahvempi joukkue, mutta KalPa taisteli itsensä takaisin otteluun ja otti lopulta voiton jatkoajalla numeroin 2−1. KalPan maalivahti Niko Hovinen oli joukkueensa paras pelaaja ja piti KalPan pelissä mukana.

Ottelun ensimmäinen oli tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin puolustuspäässä ja pitivät maalinsa tyhjänä. Joukkueet pelasivat tarkasti kiekon kanssa ja pyrkivät saamaan otteen ottelusta kiekonhallinnan kautta.

Maalivahdit olivat hyvässä vireessä avauserässä: KalPan Niko Hovinen torjui yhteensä 11 laukausta, Sportin Mika Järvinen kaksi. Hyvät maalipaikat menivät suhteellisen tasan, vaikka Sportilla oli huomattavasti enemmän laukauksia maalia kohti.

Sport teki ottelun avausmaalin

Vaasalaiset jatkoivat vahvaa pelaamistaan toisessa erässä ja laukoivat paljon kohti maalia. KalPa sai kuitenkin kiekon maaliin ensimmäisenä, mutta maali hylättiin korkeana mailana videotarkastuksen jälkeen.

Sport sai videotarkastuksen jälkeen otteen pelistä, ja tekikin ottelun avausmaalin. Antti Kalapudas syötti kiekon Joel Kivirannalle, joka laukoi maalia kohti. Hovinen torjui laukauksen, mutta Kalapudas löi kiekon maaliin jälkitilanteessa. Maali hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen.

KalPa tuli tasoihin kolmannessa erässä

Kolmannessa erässä KalPa pääsi peliin mukaan ja iski tasoitusmaalin ajassa 48.06. Kai Kantola löi kiekon sisään maalin edustalla. Sportin Jesse Paukku pääsi läpiajoon vajaa puoli minuuttia KalPan maalin jälkeen, mutta videotarkastukseen jälkeen hyökkääjän maali kuitenkin hylättiin, sillä kiekko ei koskaan käynyt maalissa.

Peli jatkui tasaisena 1−1-tilanteessa. Sport sai ottelun lopussa vielä ylivoiman, kun Mathew Maione sai jäähyn kampituksesta. Sport rakensi pari hyvää paikkaa, mutta maalia ei syntynyt.

Ottelu oli kolmannen erän jälkeen vielä tilanteessa 1−1. Sportilla oli yhteensä 31 laukausta maalia kohti, KalPalla 18.

Jatkoajalla KalPa pelasi paremmin ja teki ottelun voittomaalin, kun Mikko Nuutinen latasi kiekon maaliin ylivoimalla jatkoajan viimeisellä minuutilla.

Maalivahdit pitivät ottelun tasaisena

Hovinen oli ottelussa loistava ja piti KalPan pelissä mukana. Hovinen torjui yhteensä 31 laukausta ja ottelun torjuntaprosentti oli 96,97. 

Sport-vahti Järvinen pelasi myös hyvin, vaikka hän ei saanut monta torjuntaa ottelun alkupuolella, Järvinen kirjautti yhteensä 18 torjuntaa ja torjuntaprosenttina oli 90,48.

» Lähetä palautetta toimitukselle