U20: Pulkkinen ja Salomäki murskasivat Tanskan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi jyräsi Tanskan yli maalein 10-1. Pikkuleijonien tehomiehiksi nousivat viisi pistettä tykittänyt Teemu Pulkkinen, 2+2-tehot iskenyt Miikka Salomäki, ja neljä osumaa syöttänyt Mikael Granlund.

Salomäellä riittää tuuletettavaa maajoukkuepaidassa.

Suomi otti ohjat heti alussa ja nihkeän startin jälkeen maalihanat aukesivat. Kahdeksan ja puolen minuutin kohdalla syntynyt avausmaali vastasi USA-ottelun ensimmäistä osumaa myös tekijän osalta Miikka Salomäen noustessa maalinedustalle ennen napakkaa rannelaukausta.

Pikkuleijonat iski pian uudelleen Jani Hakanpään ampuessa paluukiekon verkkoon ylivoimalla ja alle minuuttia myöhemmin Ville Pokan viivalaukaus vei Suomen 3-0-johtoon. Loppuerän aikana suomalaiset saivat viritellä ylivoimaansa vielä kahdesti, pääsemättä kuitenkaan paria tolppalaukausta lähemmäs maalintekoa.

Toisen erän Suomi aloitti ja päätti alivoimalla. Rangaistusten ohessa Suomi onnistui silti iskemään kaksi lisämaalia tuhlaten samalla nipun tekopaikkoja. 4-0-osumassa Tanskan maalia vartioinut Sebastien Feuk oli pitkän painostuksen päätteeksi jo jäässä, ja Mikael Kuronen pääsi ampumaan kiekon puolityhjään maaliin. Erän loppuminuuteilla Salomäki puolestaan kirjautti ottelun kolmannen tehopisteensä ylivoimalla.

Tanskan kuparinen rikkoutui Rasmus Ristolaisen rikottua läpiajoon karannutta Patrick Bjorkstrandia rangaistuslaukauksen arvoisesti. 19-vuotias hyökkääjä avasikin maalitilinsä laukomalla kiekon Christopher Gibsonin jalkojen välistä.

Salomäen tehoilta sai jatkoa kolmannessa erässä Suomen venyttäessä johtonsa jo viiteen maaliin. Joel Armian rauhallinen viimeistely vei suomalaiset 6-1-johtoon ja Salomäen syöttöpiste nosti Kärppien hyökkääjän saldon neljään pisteeseen.

Hetkeä myöhemmin myös Teemu Pulkkinen osui tolppien väliin tykitettyään ensin tusinan verran kiekkoja päätylaitaan. Onnistuminen vapautti Pulkkisenkin peliä ja laituri heilutti maaliverkkoa uudelleen ajassa 48.26, sekä viimeisteli vielä hattutemppunsa kolmannen erän viime hetkillä. Tämäkään ei vielä riittänyt, vaan Pulkkisen 40:n minuutin tehottomuus tasoittui 19-vuotiaan neljännellä maalilla vartin sisään.

Nuorten MM-kisojen alkulohkovaihe pelataan päätökseen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Suomi kohtaa Tšekin klo 23 alkavassa ottelussa. Panoksena kohtaamisessa on B-lohkon toinen sija.