NHL: Jordin Tootoo teki "Gordie Howe hat trickin"

NHL / Uutinen
Nashville Predatorsin pieni voimanpesä Jordin Tootoo oli monessa mukana, kun hänen joukkueensa voitti Anaheimin maalein 4−2. Tootoo sai tililleen maalin, syötön ja viiden minuutin tappelurangaistuksen. Tarunhohtoinen Gordie Howe hat trick oli sitä myötä valmis.

Sähäkkä hyökkääjä Jordin Tootoo ehtii hämmästyttävän nopeasti joka paikkaan. Anaheimia vastaan hän vei joukkueensa alussa johtoon, ja viisi minuuttia myöhemmin Tootoo tappeli Joe DiPentan kanssa viiden minuutin rangaistuksen arvoisesti. Tässä vaiheessa Tootoo oli ehtinyt saada tehokasta peliaikaa vain 45 sekunnin verran.

Toisessa erässä eskimosukuinen hyökkääjä palasi jäälle ja syötti Nashvillen 3−1-maalin, jonka viimeisteli Ryan Suter. Syöttöpisteen myötä Gordie Howe hat trick oli syntynyt. Tootoo piti melkoista vauhtia saavutuksensa kanssa, sillä hän sai koko ottelussa vain vajaat neljä minuuttia jääaikaa.

Nashvillelle voitto oli makea kahden perättäisen tappion jälkeen. Anaheim puolestaan oli voittanut kaksi edellistä otteluaan. Hallitseva mestari pelasi alkukauden takkuillen, mutta tuntuu olevan paranemaan päin, vaikka nyt tuli tappio.

− Ensimmäinen erä [2−0] oli erittäin vahva meiltä. Anaheim oli pelannut edellisenä iltana, joten tarkoituksena oli kaataa heidän heti alussa, ja onnistuimme siinä, totesi Predators-luotsi Barry Trotz uutistoimisto AP:lle.

Carolina pysyy Montrealin peikkona

Montrealia tuntuu vainoavan kirous kotiotteluissa Carolina Hurricanesia vastaan. Edellisen kerran Montreal on saanut kotiottelussa voiton Carolinasta helmikuussa 2004, ja peräkkäisiä tappioita on nyt jo yhdeksän. Viime yön kierroksella takkiin tuli taas selkein numeroin 1−5.

Canadiensin maalivahtilupaus Carey Price joutui nöyrtymään neljästi kahden erän aikana. Päävalmentaja Guy Carbonneau osoitti ymmärrystä 20-vuotiasta maalivahtia kohtaan, mutta Carbonneaun mukaan Canadiensillä ei ole nyt varaa antaa Pricelle peliaikaa vain kokemuksen kartuttamiseksi.

− Olemme valitettavasti sellaisessa tilanteessa, että hänen (Price) ja kaikkien muidenkin on pelattava hyvin, Carbonneau viittasi Montrealin asemaan tasaisessa keskikastissa.

Carolinan tehokkaimmat pelaajat olivat Ray Whitney (2+1) ja Matt Cullen (0+3). Myös maalivahti Cam Ward oli 35 torjuntansa myötä voiton avaintekijöitä.

Washingtonille lohdutusta

Jumbosijalla oleva Washington Capitals on tällä kaudella ollut tappioaseman käsittelemisessä suorastaan surkea. Joukkue on pystynyt voittamaan vain kerran sellaisen ottelun, jossa vastustaja on tehnyt ensimmäisen maalin.

Nyt Atlantaa vastaan Washington sai vaihteeksi ohjat ajoissa käsiinsä. Ruotsalaishyökkääjä Nicklas Bäckström ja Jeff Schultz osuivat avauserän puolivälissä kahdesti minuutin sisään, eikä joukkueella sen jälkeen ollut hätää. Atlanta pääsi parhaimmillaankin vain kahden maalin päähän, ja loppulukemat olivat 6−3 Washingtonille.

Capitalsin synkässä taipaleessa on pientä valonpilkahdusta, sillä valmentajanvaihdon jälkeen joukkue on saanut kahdeksassa ottelussa neljä voittoa. Matkaa pudotuspeliviivaan eli tällä hetkellä kahdeksantena olevaan Montrealiin on kuitenkin jo hälyttävät kymmenen pistettä.

Bostonin juuri hankkima maalivahti Alex Auld torjui Bruins-debyytissään voiton. Boston hankki hänet paikkaamaan loukkaantuneen ykkösvahti Tim Thomasin jättämää aukkoa. Tuukka Rask sai seurata luukkuvahtina, kun Auld torjui 26 kertaa ja auttoi kaatamaan Toronton maalein 2−1.

Torontolle tappio tarkoitti neljän ottelun voittoputken katkeamista. Vesa Toskala torjui vaahteralehtipaitojen maalinsuulla 18 kertaa, mutta joutui tunnustamaan Bruinsin ja virkaveli Auldin paremmakseen.

Yön NHL-tulokset ja suomalaistilastot

Toronto−Boston 1−2

Vesa Toskala TOR: 18/20 torjuntaa

Petteri Nokelainen BOS: 0+0, 0, 0, 2.17

Tuukka Rask BOS: luukkuvahtina

Montreal−Carolina 1−5

Saku Koivu MTL: 0+0, -1, 2 min, 17.16

Washington−Atlanta 6−3

Columbus−Minnesota 1−2

Fredrik Norrena CBJ: luukkuvahtina

Niklas Bäckström MIN: 31/32 torjuntaa

Tampa Bay−NY Islanders 2−3 ja

Sean Bergenheim NYI: 0+0, 0, 0, 10.21

Nashville−Anaheim 4−2

Vancouver−Pittsburgh 1−2 rl

Sami Salo VAN: 0+0, 0, 2 min, 21.21

Jarkko Ruutu PIT: 0+0, 0, 0, 11.05

Los Angeles−Phoenix 2−4

Niko Kapanen PHX: 0+0, +1, 0, 11.31

San Jose−Buffalo 1−7

Toni Lydman BUF: 0+2, +2, 4 min, 20.58

» Lähetä palautetta toimitukselle