Mikko Koivu sopimukseen Minnesotan kanssa

NHL / Uutinen
Minnesota Wildin manageri Doug Risebrough ilmoitti seuran tehneen yksivuotisen jatkosopimuksen suomalaiskeskushyökkääjä Mikko Koivun kanssa. Koivun sopimus on nettisivusto ESPN:n mukaan arvoltaan 902.500 arvoinen.

Montrealin kapteenin Saku Koivun pikkuveli Mikko Koivu on Minnesotan ensimmäisen kierroksen varaus (yhteensä kuudes varattu pelaaja) vuoden 2001 draftista. Hän pelasi viime kaudella Minnesotassa 64 ottelua ja teki näissä peleissä kuusi maalia ja 21 pistettä. Lisäksi Koivu oli voittamassa Suomelle kauden aikana Torinon Olympialaisista hopeaa.

Menneen kauden aikana Koivun pelintekijän lahjoja, asennetta, tasaisuutta ja kahden suunnan peliä kehuttiin useissa eri lähteissä. Koivu oli joukkueelleen myös arvokas pelaaja rangaistuslaukauksissa, kun hän onnistui tekemään kauden aikana kuudella yrittämällään neljä osumaa. Mennyt NHL-kausi oli Koivulle uran ensimmäinen.

Mennyttä kautta edeltävän työsulkukauden Koivu pelasi Minnesotan farmijoukkueessa Houston Aerosissa, jossa mies teki 67 ottelussa 20+28=48 pistettä. Tätä ennen 23-vuotias Koivu kiekkoili TPS:n riveissä SM-liigassa neljä kautta ja 151 runkosarjan ottelua, joissa hän teki 17+41=58 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle