Isot edellä, pienet perässä - SaiPa venäläismiljonäärin sijoituskohteena

LIIGA / Uutinen
Pietarilainen monimiljonääri Pjotr Nebednyi saattaa tehdä SaiPa:lle romanabramovitshit: kyseisen huippuliikemiehen agentit ovat viime viikkoina vierailleet usein Idän Jättiläisten toimistolla ja faxitkin ovat laulaneet vilkkaasti.

Yhteistyöhankkeen taustalla on osittain myös ensi kaudeksi povattu tauko NHL-peleissä: kaikille taalajäillä kiekkoileville venäläispelaajille ei ole tilaa Venäjän Superliigassa, ja varsinkin hieman nimettömämmille halutaan taata mahdollisuus kehittymiseen kovatasoiseksi tiedetyssä SM-liigassa. Alustavasti on ollut puhe yhdestä kentällisestä venäläisiä "nikkareita".

Muutamia reunaehtoja on kuitenkin vielä hiottava: venäläisen osapuolen toivomuslistalla on esimerkiksi VIP-vieraille Kisapuiston halliin rakennettava erityisaitio sekä venäjänkieliset kuulutukset. Nebednyin suunnitelmiin kuuluu nimittäin Lappeenrantaan suuntautuvien lätkämatkojen myyminen varakkaille pietarilaisille lätkäfaneille, tulevaisuudessa kenties liigaotteluiden pelaaminen Pietarissa. Samoin hanke SaiPan kotiotteluiden televisioimiseksi Nebednyin kaapeli-tv-firman välityksellä Venäjälle kaipaa lisäselvittelyjä, kuten myös Kisapuiston hallin ulkoseiniin tulevat mainosmaalaukset. Eniten vastahankaa lappeenrantalaisten keskuudessa aiheuttanee esitys joukkueen nimen muuttamisesta muotoon "Shaiba" (="kiekko") sekä pelipaitojen värityksen muuttaminen.

Omistusjärjestelyjen tuoma lisä SaiPan ensi kauden budjettiin on arviolta 700 - 800 tuhatta ?. Tavoittamamme SaiPan edustajat eivät vielä halunneet kommentoida suunnitelmia, mutta sangen myhäileviä ilmeitä on tiettävästi Lappeenrannan suunnalla nähty. SM-liigan lainopillisen asiantuntijan Paavo Pykäläisen mukaan oikeudellisia esteitä suunnitelman toteuttamiselle ei ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle