TPS ja Kuortane väänsivät voittomaalikilpailuun asti, syöttökone Juutilainen upotti hattutempullaan Ilveksen − "Mennään kevättä kohti, niin aletaan tekemään myös maaleja"

Naisten Liiga / Uutinen
Johanna Juutilainen puttasi kolmannen osumansa tyhjään Ilves-rysään.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Naisten Liigan täydellä lauantaikierroksella TPS ja Kuortane mittelivät koko rahan edestä. Ilves joutui taistelusta huolimatta nöyrtymään KalPalle ja HIFK oli tyly emäntä RoKille. Kärppien Asikaisen huippuvire ei riittänyt Espoossa.

Naisten Liiga jatkui lauantaina viidellä ottelulla, eli sarjan kaikki joukkueet olivat tositoimissa. Erityisen tiukkaa oli Turussa, kun taas Helsingissä lukemat repesivät isommin. Kotijoukkueet olivat otteluissa vahvoilla.

TPS−Kuortane 2−1 vl.

Turussa ottelun pääosaa esittivät maalivahdit, kun sekä turkulaisten Suvi Saarinen että kuortanelaisvieras Emilia Kyrkkö pitivät torjunnoillaan numerot niukkoina. Toinen erä eteni kokonaan ilman tilastomerkintöjä.

Kolmannessa erässä TPS jäähyili ja ei lopulta onnistunut pitämään johtoasemaansa varsinaisen peliajan loppuun asti. Heidi Kokora iski Kuortaneen tasoituksen − joskin tasakentällisin.

Turkulaiset palauttivat itsensä kuitenkin edelle voittomaalikilpailussa, jossa Moona Keskisarja viimeisteli ratkaisevan osuman. Saarinen torjui ottelussa 30 kertaa ja Kyrkölle merkattiin 34 koppia.

Moona Keskisarja ratkaisi voiton TPS:lle.
Kuva © Timo Savela

HIFK−RoKi 8−0

HIFK johti ottelua kahden erän jälkeen viidellä maalilla, joten yöjunalla Helsinkiin tulleelle RoKille tilanne muodostui nopeasti melko tiukaksi. HIFK:n kannalta maalien ohella positiivista oli se, että osumilla oli eri tekijät. Ratkaisijapotentiaalia löytyi siis laajalta rintamalta.

Kolmannessakin erässä pelin suunnan määräsi HIFK. Nyt myös usemman maalin tekijöitä ilmestyi tulostaululle, kun Michaela Pejzlová ja Johanna Kemppainen venyttivät verkkoa Olivia Lastin takana toistamiseen. Emilia Vesa ja Julia Liikala saalistivat kolme syöttöpistettä ottelussa.

Johanna Kemppainen iski RoKia vastaan tehot 2+1.

Last huhki 46 torjunnan edestä RoKin maalilla ja Lumi Jääskeläinen HIFK:n tolppien välissä selvisi 13 torjunnalla. Hän tosin saavutti maalivahdille harvinaisen syöttöpisteen helsinkiläisten kahdeksanteen maaliin.

Ilves−KalPa 0−4

Ilves haastoi KalPan kovalla liikkeellä ja sitkeällä taistelulla. Vaikka sarjakärki loi ottelussa paremmat maalipaikat, saivat tupsukorvat myös liikennettä kuopiolaisten Tiina Ranteen vartioimalle veräjälle. Ilveksen hyökkääjien aktiivinen karvauspelaaminen ja irtokiekoista taisteleminen tekivät KalPan puhteesta hankalamman.

Elisa Holopainen aloitti kuitenkin maalinteon varhain avauserässä. Sen jälkeen maalitehtailua jatkoi KalPan kapteeni Johanna Juutilainen.

Tiina Ranne torjui nollapelissään 36 kiekkoa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Kotijoukkueella oli toisen erän lopussa todellinen etsikkoaika, sillä ensin Ilves sai kahden pelaajan ylivoiman, kun KalPalta sekä Jenna Hietala että Jenna Kaila ottivat kaksiminuuttiset peräjälkeen. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Tämän lisäksi Anniina Kaitalan läpiajo tyssäsi Ranteen torjuntaan.

Kolmannessa erässä KalPa nappasi jälleen pelin hallinnan, eikä päästänyt Ilvestä enää hätyyttelemään pisteitä. Kaksi edellistä joukkueensa kihausta tällännyt Juutilainen viimeisteli hattutemppunsa tyhjään maaliin ja aloitti kuopiolaisten juhlat.

− Ehjä 60 minuuttia. Ei meillä missään vaiheessa hätää ollut. Tämä oli kuitenkin Ilvekseltäkin parempi peli kuin kaksi edellistä meitä vastaan, Juutilainen pohdiskeli tuoreeltaan.

KalPa-kippari ei ole tehnyt tällä kaudella järin montaa maalia. Ilves-pelin jälkeen sarake näyttää 12 maalia. Syöttöpisteitä 32-vuotiaalla keskushyökkääjällä on kolmanneksi eniten koko Naisten Liigasta, peräti 29 kappaletta.

− Kun tässä mennään kevättä kohti, niin aletaan tekemään myös maaleja. myhäili Juutilainen ja hehkutti joukkueensa tilannetta.

− Olemme voittaneet kaikki pelit, vaikka kaksi on tullut varsinaisen peliajan jälkeen. Välillä olemme voittaneet huonollakin pelillä, mikä kertoo minusta hyvästä joukkueesta. Meillä on edelleen paljon pelaajia ja pystymme pelaamaan kolmella-neljällä ketjulla tasaisesti, kapteeni päätti.

Ilveksen maalivahti Melisa Mörönen pysäytti lauantaina 26 kiekkoa ja Ranne ehti peräti 36 laukauksen tielle.

HPK−Lukko 6−1

HPK karkasi kolmen maalin johtoon kolmannessa erässä, mutta Aliisa Toivosen kavennus toi Lukolle hieman toivoa paremmasta. Torjuntojen valossa kamppailu lähti liikkelle tasaisissa merkeissä. Júlia Matejkován ottelun toinen maali kuitenkin antoi hämeenlinnalaisille jälleen tukevan selkänojan, jonka turvin hallita kenttätapahtumia.

Matejková iski kahdesti ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

Maalivahdeilla HPK:n Salla Sivulalla ja Lukon Katriina Saarenmaalla ei ollut 60 minuutin aikana valtavan suurta työmäärää, mutta kumpikin oli pääosin tehtäviensa tasalla.

Naisten Liigan tulokaspörssin kärkisijalla keikkuvan Vanessa Viitalan 5−1-osuma varmisti sen, että pisteet jäivät lauantai-iltana Hämeenlinnaan. Jade Mäkivaara kaunisteli vielä lukemia entisestään emäntien kannalta ottelun lopuksi.

Kiekko-Espoo−Kärpät 3−1

Espoossa kotijoukkue tuli päälle kuin se kuuluisa yleinen syyttäjä. Loppujen lopuksi Kärppien maalivahti Kati Asikaiselle merkittiin hurjat 47 torjuntaa. Kiekko-Espoon tehopelaajana kunnostautui Tinja-Mariia Haukijärvi, joka iski kaksi maalia oululaisten verkkoon. Aino Kaijankoski vastasi Kärppien kavennuksesta.

Haukijärvi rokotti Kärppiä kahdesti.

Lopussa Kärpät veti Asikaisen pois tolppien välistä ja haki aikalisän kautta juonia tasoitusmaalin tekoa varten. Anni Montonen iski kuitenkin viimeisen naulan arkkuun lyödessään pikkumustan tyhjään kärppämaaliin ja varmisti näin espoolaisille kolme pistettä Asikaisen huipputorjunnoista ja oululaisten taistelusta huolimatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle