Elli Suoranta on Naisten Liigan puolustajien ylivoimamaalihirmu, mutta KalPaa vastaan oli tukkoisaa − "Myös fläppitaululla ja keskustelemalla olemme työstäneet sitä"

Naisten Liiga / Haastattelu
Elli Suorannan kuti lähtee viivalta terävästi.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ilveksen takalinjoilta löytyy yksi tämän kauden Naisten Liigan vaarallisimmista ylivoimapuolustajista. Eniten yv-maaleja puolustajista koko sarjassa tehnyt Elli Suoranta avasi, miksi tamperelaisten erikoistilannepelaaminen soljuu lauantaisesta KalPa-ottelusta huolimattakin yleensä hyvin.

Ilves koki lauantaina kotikaukalossaan tappion KalPalle maalein 0−4. Tamperelaisten ykkösparin puolustaja Elli Suoranta harmitteli tehottomuutta.

− Maalintekopeli ja kaveri teki neljä maalia, vaikkakin viimeinen meni tyhjiin. Itse teimme nolla maalia ja vaikea voittaa, jos ei saa maalin maaliakaan tehtyä.

Ilves sai ottelussa lukuisia ylivoimia ja toisessa erässä tupsukorvilla oli liki kahden minuutin ajan kahden pelaajan ylivoima. Maalia joukkue ei KalPa-vahti Tiina Ranteen ohi kuitenkaan saanut.

− Tuloksetonta oli. Paikka paikoin saimme ylivoiman pyörimäänkin, mutta emme saaneet rakennettuja sellaisia paikkoja, joita yleensä olemme pyörittäneet. Huomenna on uusi päivä ja uusi peli. Siellä laitamme ylivoimalla paikoista sisään. Tänäänkin niitä oli, mutta ei vain onnistunut meillä, Suoranta virkkoi.

Ilves jatkaa pelejään sunnuntaina vierasottelulla TPS:ää vastaan. Joukkueilla on piste-eroa vain kolme pistettä ja jengit kamppailevat samoista sarjataulukon sijoituksista.

Suoranta on tällä kaudella iskenyt tehot 7+10=17. Lukema oikeuttaa puolustajien pistepörssin viitostilaan. Oikealta laukova tehopyssy on mättänyt ylivoimalla neljä osumaa. Se on Naisten Liigassa kärkitulos ennen HIFK:n kolme yv-kihausta tällännyttä Siiri Yrjölää.

20-vuotiaalla Suorannalla oli selvä näkemys siitä, miksi tamperelaisten ylivoimapelaaminen on tällä kaudella ollut uomissaan.

− Olemme päässeet treenaamaan sitä paljon ja myös fläppitaululla ja keskustelemalla olemme työstäneet sitä. Sekin varmasti vaikuttaa, että pelaamme samalla viisikolla myös viidellä viittä vastaan -peliä. Se on sitten helppo samojen kaverien kanssa päästä rakentamaan. Hyvä yhteys toimii ja kaverit antavat hyviä tarjoiluja, joihin vetää suoraan syötöstä.

Ilves on tehnyt Naisten Liigassa toistaiseksi 15 ylivoimamaalia, millä se on tilastossa viidennellä paikalla. Lauantainen vastustaja, sarjakärki KalPa on mättänyt 25 yv-kaappia ja on ylivoimamaalien tilaston ykkönen.

» Lähetä palautetta toimitukselle