Kiekko-Pojille kaksi uutta hyökkääjää − Samuel Salonen matkaa Lahdesta Joensuuhun

MESTIS / Uutinen
Salonen kiekkoilee ensi kaudella Joensuussa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Joensuun Kiekko-Pojat vahvistaa hyökkäystään Samuel Salosella ja Leevi Kannistolla.

Samuel Salonen ja Leevi Kannisto siirtyvät Kiekko-Poikiin ensi kauden kattavilla sopimuksilla.

Vantaalaislähtöinen Salonen kiekkoili kaksi edelliskautta Pelicansin organisaatiossa. Viime kaudella 20-vuotias hyökkääjä pelasi Liigassa 38 ottelua ja kokosi niissä tehot 1+5. Kauden aikana Salonen esiintyi myös Peliittojen riveissä 15 Mestis-ottelussa, joissa iski tehot 5+7.

Yhden kauden Pohjois-Amerikassa USHL-juniorisarjassakin viettänyt Salonen on edustanut myös Suomea eri ikäkausimaajoukkueissa.

− Kun saatiin tietää Salosen saatavuus, niin me kiinnostuttiin saman tien. Hän on kuulunut aina 2000 syntyneiden parhaimmistoon Suomessa ja käynyt maajoukkueputken läpi. Kyseessähän on isokokoinen, hyvät lajitaidot omaava pelaaja joka haluaa olla ratkaisija, Kiekko-Poikien päävalmentaja Joni Petrell kuvaili.

− Nyt meillä on hyvää laajuutta ratkaisijoista joukkueessa. Hän on nuoresta iästään huolimatta varsin paljon jo nähnyt ja kokenut jääkiekon saralla, mutta olen vakuuttunut että me tulemme auttamaan häntä saavuttamaan seuraavan stepin.

21-vuotias Kannisto siirtyy Joensuuhun FPS:stä. HPK-kasvatti iski viime kaudella Suomi-sarjassa 37 ottelussa tehot 10+15. 

Kannisto kuului HPK:n A-nuorten keväällä 2017 Suomen mestaruuden voittaneeseen joukkueeseen.

− Erittäin hyväpäinen taistelija, joka antaa aina kaikkensa joukkueensa eteen. Kun on HPK:n junioriputken käynyt, voittanut mestaruuden ja ollut kapteenistossa niin se kertoo jo luonteesta paljon. Viime kausi FPS:n Suomi-sarja -joukkkueessa teki varmasti hyvää kehityksen kannalta ja nyt on edessä taistelu pelipaikasta Mestis-ympyröissä, Petrell totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle