Jokerit pelaa pudotuspeliensä kotiottelut Venäjällä

KHL / Uutinen
Jokerit pelaa pudotuspelit vierashalleissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit tiedotti, ettei se pelaa Hartwall Arenalla pudotuspeleissä koronaviruksen aiheuttamien rajoitteiden takia. Seuran ottelut pelataan pudotuspeleissä vieraskaukaloissa itänaapurissa.

Jokerit keskusteli ennen päätöstä yhdessä KHL:n ja Suomen viranomaisten kanssa. Helsinkiläisjoukkue pelaa tämän kauden pudotuspelinsä vastustajan kotikentällä. Ratkaisun taustalla ovat Suomessa vallitsevat koronavirukseen liittyvät rajoitukset. Hartwall Arenalla ei ole nähty yleisöä marraskuun lopun jälkeen.

− Haluamme taistella Gagarin Cupista ja poikkeuksellisen tilanteen vuoksi jouduimme miettimään erilaisia vaihtoehtoja joukkueen mahdollisimman optimaalisen keskittymisen ja työskentelyn varmistamiseksi, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri tiedotteessa, jossa todetaan Jokerien välttävän uuden järjestelyn myötä matkustamisen ja pystyvän näin toimimaan kuplamaisissa olosuhteissa.

Jokerien ensimmäinen pudotuspelivastustaja 2. maaliskuuta käynnistyvissä pudotuspeleissä on joko Lokomotiv Jaroslavl tai Dynamo Moskova.

− Tästä tulee meille erilainen haaste. Helsingissä ei yleisöä voi toistaiseksi peleihin ottaa, ja pelaajana luonnollisesti nauttii enemmän, kun paikalla on katsojia pitämässä tunnelmaa yllä. Positiivinen asia on, että matkustaminen vähenee ja saamme yhdessä tiiviisti hioa omaa peliämme, sanailee joukkueen kapteeni Marko Anttila.

Ainut Venäjän ulkopuolelta KHL:n pudotuspeleihin Jokerien lisäksi tuleva joukkue on eri konferenssissa pelaava kazakstanilainen Barys Nur-Sultan, joten helsinkiläiset hyvin todennäköisesti pelaavat kaikki pudotuspeliottelunsa Venäjällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle