Mielipide

Lopettakaa lässytys, Jokerit teki urheilullisesti fiksun ratkaisun

KHL / Kolumni
Helsingin Jokerit tiedotti keskiviikkona, että joukkue pelaa kaikki tulevat pudotuspeliottelunsa Venäjällä vastustajan hallissa. Sosiaalisessa mediassa tämä on herättänyt isosti närää ja irvileukailua, mutta isossa kuvassa tämä oli Jokereiden kannalta järkevin ratkaisu.

Korona vallitsee maailmassa edelleen. Viime keväänä, kun globaali pandemia alkoi, oli Helsingin Jokereiden keskeytettävä hyvin alkanut pudotuspelivaihe.

Alkukaudesta Helsingissä Jokerit sai ottaa kotipeleihinsä vajaat viisi tuhatta katsojaa, mutta marraskuun lopulta alkaen on narripakka joutunut pelaamaan tyhjille katsomoille.

Suomessa korona on arka aihe ja siihen suhtaudutaan todella tiukalla otannalla. Kuten tietysti kuuluukin. Monet yrittäjät ovat kärsineet tästä ja urheilussa se on näkynyt tyhjinä katsomoina, jotka ovat rokottaneet organisaatioiden kassoja myös jääkiekon ulkopuolella.

Tyhjät katsomot eivät konkreettisesti ole vaikuttaneet Helsingin Jokereiden toimintaan. Taloudellinen turva on ainakin tuoreimpien tietojen mukaan olemassa KHL:ssä pelaamisen rahoittavien tahojen puolelta.

Isoin vaikutus tyhjillä katsomoilla on ollut tietysti Jokereiden kotiedun menettämiseen, kun yleisöä ei ole luomassa tunnelmaa Hartwall Arenalla pelattavissa peleissä.

Joukkueelle tämä on fiksu ratkaisu, sillä pelaajat pääsevät pelaamaan yleisön eteen, vaikka yleisö ei Jokereille hurraisikaan. Lisäksi Jokereilta, kuten tietysti vastustajaltakin jää matkustusrasitus pois, eli urheilullisuus voittaa.

Tämä on Jokereille varmastikin vallitsevassa maailman tilanteessa paras tapa lähteä pudotuspeleihin. Kerätä porukka kasaan ja lähteä jätkien kanssa yhteiselle matkalle, jonka on tavoite kestää kaksi kuukautta.

Helsingin Jokereiden haastajan asema on lähtökohtaisesti aina äärimmäisen kova KHL:ssä pelatessa. Nyt Jokerit on antanut tasoitusta lisää. Mikäli tämä matka päättyy siihen, että Marko Anttila nostaa huhtikuun lopulla Gagarin Cupia, voitaneen puhua yhdestä kaikkien aikojen kovimmasta urheilusuorituksesta Suomen historiassa.

Jokerit on valmis kirjoittamaan hienon tarinan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös