Felix Sandström täydentää TPS:n maalivahtiosaston − "Halusimme saada laadukkaan maalivahdin, joka tuo maalivahtien arkeen kovan kilpailutilanteen"

LIIGA / Uutinen
Ruotsin nuorisomaajoukkueissa pelannut Sandström valittiin keväällä 2017 U20-kisojen parhaaksi maalivahdiksi.
Philadelphia Flyersin organisaatiossa viime kaudet torjunut maalivahti Felix Sandström vahvistaa TPS:n maalivahtiosastoa tulevalla kaudella.

TPS on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen maalivahti Felix Sandströmin kanssa. 24-vuotias ruotsalainen aloitti viime kauden Allsvenskanissa Västerviksissä ja siirtyi takaisin Pohjois-Amerikkaan tammikuussa AHL-peleihin. Allsvenskanissa hän torjui viisi ottelua ja AHL:ssä 11 kamppailua.

– Sandström on jo suhteellisen kokenut maalivahti, vaikka onkin vasta 24-vuotias. Hän on isokokoinen veskari, joka tuo meidän puolustuspäähän etsimämme täydennyksen ja vahvistuksen, kertoi TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio.

Sandström on Philadelphia Flyersin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2015. Kaksi edelliskautta ruotsalaisvahti on pelannut AHL:ssä ja ECHL:ssä. 

SHL-kokemusta Sandströmiltä löytyy 96 ottelun verran Brynäsin ja HV71:n riveistä. Kaudella 2016-2017 hän saavutti SHL:ssä hopeamitalin Brynäsissä. Ruotsin nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo on edustanut maataan myös alle 18-vuotiaiden sekä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

– Maalivahdin tontti on keskeinen kokonaisuus jääkiekkojoukkueen rakentumista. Halusimme saada Andrei Kareevin vastapariksi laadukkaan maalivahdin, joka tuo maalivahtien arkeen kovan kilpailutilanteen, Kallio totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle