Naisleijonat päätti MM-alkulohkonsa tyrmäyksellä − Sveitsille jäi vain ohut tilastollinen mahdollisuus

MAAJOUKKUE / Raportti
Naisleijonat oli suvereeni Sveitsiä vastaan. Krista Parkkonen teki ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa.
Kuva © TIINA PUPUTTI/SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO

Naisten MM-kisojen alkulohkojen päätöskierroksen ottelussa oli panoksena A-lohkon kolmossija pohjoisamerikkalaisjoukkueiden vanavedessä. Tilanteesta mielenkiintoisen teki se, että häviämällä saisi vastaansa puolivälierässä ennalta helpomman vastustajan Japanin. Voitolla vastustajaksi asettuisi Tšekki tai Ruotsi.

Jenni Hiirikoski palkittiin 14. MM-turnauksen kunniaksi ennen ottelun alkua. Turnaussaldo on isompi kuin kellään toisella naiskiekkoilijalla. Sveitsin kärkipelaajia oli sivussa Suomi-ottelusta, sillä Lara Stalderilla todettiin koronavirustartunta ja kolme muutakin pelaajaa testattiin. Heidän tuloksensa olivat kuitenkin negatiivisia.

Suomi oli koko ottelun ajan niskan päällä, eikä Sveitsi saanut kuin viisi laukausta kohti maalia. Sen omassa päädyssä maalivahdit joutuivat venymään kiekon tielle 41 kertaa. Loppunumerot merkittiin Suomen hyväksi 4−0.

Suomi osoitti jo ottelun alusta lähtien, että joukkue pelasi täysillä voitosta. Suomi pystyi ylittämään keskialueen kerta toisensa jälkeen vauhdikkaasti, eikä Sveitsistä ollut vastaamaan pelinopeuteen. Elisa Holopainen iski 2−0 ennen avauserän puoliväliä. Maalivahti Andrea Brändli oli jatkuvasti työllistettynä, kun Suomi vyöryi vastustajansa veräjälle.

Suomen täydellistä hallintaa

Ryske jatkui myös toisessa erässä, eikä Sveitsi löytänyt keinoja päästä kiekollisena Naisleijonien alueelle. Petra Niemisellä oli tilaisuus viedä Suomi läpiajosta kolmen maalin johtoon, mutta yritys Brändlin jalkojen välistä pysähtyi sveitsiläistorjujaan. Ykkösvitjan hyökkääjällä oli myöhemmin ottelussa toinenkin läpiajo, mutta tulos pysyi samana.

Maalilaulut soivat kuitenkin jälleen, kun Krista Parkkonen teki uransa ensimmäisen aikuisten MM-osuman. Tilannetta edelsi Sveitsin Laura Zimmermannin loukkaantuminen. Hän jatkoi jalkansa kestävyyden testaamista läpi toisen erän, muttei varsinaisesti pelannut enää.

Suomi pystyi pelaamaan leveällä materiaalilla pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päädyssä ottelun toisellakin puolikkaalla. Emmi Rakkolainenkin sai valmennukselta jääaikaa toisen erän loppupuolella. Vielä ennen toista erätaukoa Suomi sai kahden pelaajan ylivoiman ja Sveitsin maalille tulleen Saskie Maurerin pyristelyistä huolimatta Ronja Savolainen ohjasi Nelli Laitisen laukoman kiekon verkkoon.

Myös Suomi vaihtoi maalivahtia, kun kolmanteen erään tolppien väliin tuli Jenna Silvonen. Ottelun aloittanut Anni Keisala oli kuitenkin joukkueen vaihtopenkillä hyvävoimaisen näköisenä, joten loukkaantumisesta ei varmastikaan ollut kysymys.

Kolmas erä oli loppuien lopuksi melko vaisua pelaamista kummaltakin joukkueelta. Sveitsi ei saanut kuin muutaman vedon kohti Silvosen vartioimaa maalia ja näin tilastoihin jäi voimaan kummajainen, jonka mukaan Suomi ei olisi voinut hävitä kuin siinä tapauksessa, että Sveitsi olisi tehnyt maalin jokaisella kudillaan.

Suomi kohtaa torstaina puolivälieräottelussa Tšekin. Otteluajankohta varmistuu, kunhan kaikki alkulohkojen ottelut on saatu päätökseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle