Päävalmentaja Toivola harmisteli vaisua puolivälieräkenraalia – "Lopussa meinasi tulla kylmä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Toivolan joukkojen valmistava peli puolivälierään jäi laimeaksi.
Kuva © Tiina Puputti/Suomen Jääkiekkoliitto

Suomen ja Sveitsin välisestä alkulohkon viimeisestä ottelusta ei muodostunut huikeaa jännitysnäytelmää. Sveitsi oli pahasti siipirikkoinen useamman kärkipelaajan ollessa sivussa erinäisistä syistä.

Päävalmentaja Juuso Toivola kuvaili vaisua peliä seuraavaan tyyliin.

– Voitosta olemme iloisia. Vaisu peli teki valmistautumisen puolivälierään vaikeaksi, olisin toivonut kovempaa vastusta. Kaikki tehtävissä olevat toimenpiteet tehdään valmistautumisen maksimoimiseksi, ja torstaina sitten räväytetään.

Peliin tullessa tuntui kuin kylmään aggregaattiin olisi lisätty kierroksia, hädin tuskin ulkoilutakki riitti lämmikkeeksi. Toivola huomasi saman.

– Lopussa meinasi tulla kylmä, muuta onneksi voitto lämmittää.

Suomi sai ottelussa viisi ylivoimaa, joista yksi oli hetken aikaa kahden pelaajan ylivoima. Sen aikana Suomi onnistui tekemään maalin. Toivola ei luonnollisesti ollut kovin tyytyväinen ylivoiman tehokkuuteen.

–Ylivoimalla pitää vain olla tylympiä, liikuttaa kiekkoa syvästä viivaan ja saada nopeita laukauksia. Tänään ehkä pelin henki näkyi ylivoimassa, mutta pelaajien asenne pitäisi olla kunnossa.

Suomen seuraava peli on siis torstaina, mutta noin 200 kilometriä pohjoiseen Fredrikshavnissa. Vastassa on tuolloin B-lohkon voittanut Tšekki.

» Lähetä palautetta toimitukselle