Kalifornian palmujen katveessa on juhlittu nyt kolmen kauden sisään kaksi kertaa mestaruutta. Joukkueen runko on säilynyt viime vuosina hyvin pitkälti samana, aina päävalmentaja Darryl Sutterin tulosta asti joulukuussa 2011. Ketään merkittävää pelaajaa tai toimihenkilöä ei ole menetetty, omista varauksista koostuvaa tasapuolisen vahvaa runkoa on vahvistettu Jeff Carterin tapaisilla täsmähankinnoilla eikä ylihintaisia vapaita agentteja ole ostettu hätiköiden. Lisäksi kaikki keskeiset pelaajat ovat sidottu joukkueeseen pitkillä markkinahintaisilla sopimuksilla.
Manageri Dean Lombardi on rakentanut Kingsistä hitaasti, mutta vakaasti yhden liigan tasapainoisimmista organisaatioista. Nykyään joukkue lukeutuu jokaisen kauden alkaessa yhdeksi selvistä mestarisuosikeista. Samalla myös Kalifornia jääkiekon markkina-alueena on kasvanut selvästi Kingsin menestyksen myötä. Viime viikolla pelattu merkityksetön harjoitusottelu Kingsin ja Anaheimin välillä oli loppuunmyyty; voidaan jo puhua aidosta kiekkokulttuurista.
Nuorta paloa...
Kingsin pelaajisto koostuu pitkälti nuorista pelaajista, jotka ovat olleet seurassa koko ammattilaisuransa. Monet heistä ovat ehtineet voittaa jo kaksi mestaruutta. Tähtistatuksen kanssa kiekkoilevat Anze Kopitar, Drew Doughty ja Jonathan Quick sekä kapteeni Dustin Brown ovat kaikki seuran omia varauksia, jotka ovat olleet keskeisessä asemassa nykyisen Kings-identiteetin synnyssä. Vaikka Kopitar, Quick ja Brown ovat jo pitkän linjan veteraanipelaajia, ovat he alle 30-vuotiaita kaikki.
Joukkueessa on samalla mukana myös lukuisia selvästi vähemmän kokeneita, mutta korkean tasonsa osoittaneita pelaajia. Esimerkiksi runkohyökkääjä Dwight King on pelannut vasta 157 runkosarjaottelua NHL:ssä, mutta jo 64 pudotuspeliä, sisältäen kummatkin mestaruudet. Vasta hiukan yli 20-vuotiaat Tyler Toffoli ja Tanner Pearson tekivät todellisen läpimurron viime kaudella. Kenties merkittävintä on Norris Trophy -finalistinakin olleen Doughtyn ikä - mies on vasta 24-vuotias, ja nyt jo yksi liigan parhaista puolustajista.
Nämä nuoret ovat saaneet maistaa jo nyt enemmän menestystä kuin monet kiekkoilijat ikinä. Heillä on mahdollisuus tehdä jotain ainutlaatuista, mahdollisuus nousta suurten nimien joukkoon.
...ja rautaisia veteraaneja
Samalla monet useassa seurassa pelanneet veteraanit, muun muassa Robyn Regehr, Jarret Stoll ja Marian Gaborik ovat nyt uransa ehtoopuolella saaneet himoitun kruunun uralleen. Los Angelesissa ei olla nähty vuosikausiin aikaista kesälomaa; Kings pelasi viime kaudella pitkälle kesäkuuhun asti tahkoten yhteensä yli sata ottelua. Määrä on hirmuinen, eikä voi olla tuntumatta näiden vanhempien pelaajien pohkeissa.
Tämä kääntyy kuitenkin myös voitoksi; kauden viimeisillä metreillä voitot ovat usein kiinni vain joukkueiden tahtotilasta. Jos veteraanit vain jaksavat käydä jälleen yhden raastavan pitkän kauden läpi, löytyy Kingsiltä todella teräksistä luonnetta ratkaiseviin seiskapeleihin.
Lombardilla palikat hallussa
Los Angeles Kingsilla on mahdollisuus saavuttaa palkkakattoajan NHL:ssä jotakin ennennäkemätöntä. Joukkue on pysynyt uskomattoman kiinteänä mestaruuksienkin läpi. Palkkakatto ei ole aiheuttanut Lombardin toiminnalle samanlaisia ongelmia kuin esimerkiksi Stan Bowmanille Chicagolle mestaruuden jälkeen 2010, jolloin joukkue joutui luopumaan Dustin Byfuglianista, Andrew Laddista, Kris Versteegistä ja Antti Niemestä saadakseen jatkosopimuksia muille pelaajilleen.
Kings on onnistunut pitämään kiinni kaikista tärkeistä palasista, eikä ole syytä olettaa, etteikö Lombardi kykenisi samaan jatkossakin. Hänen johdossaan kuninkailla on mahdollisuus luoda todellinen dynastia.