Pierre-Luc Dubois vaihtaa taas seuraa – siirtyy Capitalsiin vaihdossa Darcy Kuemperiin

NHL / Uutinen
Pierre-Luc Dubois on ehtinyt edustaa lukuisien NHL-seurojen ohella myös Kanadan maajoukkuetta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Washington Capitals ja Los Angeles Kings ovat tehneet pelaajakaupan, jossa Capitals saa Pierre-Luc Dubois'n ja Kings Darcy Kuemperin.

Hyökkääjä Pierre-Luc Dubois siirtyy Los Angeles Kingsistä Washington Capitalsiin vaihdossa maalivahti Darcy Kuemperiin. Pelaajakauppaan ei liity muita pelaajia, varausvuoroja eikä palkanpidätyksiä.

Dubois varattiin Columbus Blue Jacketsiin kesän 2016 varaustilaisuuden kolmantena pelaajana Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven välissä. Vuotta myöhemmin NHL:ssä debytoinut hyökkääjä ehti pelata Blue Jacketsissa reilut kolme kautta ennen kauppaa Winnipeg Jetsiin, josta toiseen suuntaan siirtyi muun muassa Laine. Viime kesänä matka jatkui Los Angeles Kingsiin, ja nyt vuorossa on siis Capitals.

Sekä sentterinä että laidassa viihtyvä Dubois on NHL-urallaan pelannut 516 runkosarjaottelua tehoin 145+197=342 ja 43 pudotuspeliä lukemin 11+16=27. Kesään 2031 asti voimassa oleva sopimus takaa pian 25 vuotta täyttävälle kanadalaiselle 8,5 miljoonan dollarin vuositulot.

34-vuotias Kuemper on urallaan edustanut Minnesota Wildia, Kingsiä, Arizona Coyotesia, Colorado Avalanchea ja Capitalsia yhteensä 389 runkosarjaottelun ja 34 pudotuspelin verran. Uran kohokohta on Avalanchen ykkösmaalivahtina kesällä 2022 voitettu Stanley Cup. Kesällä 2027 päättyvä sopimus tuo kanadalaisveskarille 5,25 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Päivitetty klo 23.54: Korjattu joukkue, jossa Kuemper voitti Stanley Cupin

» Lähetä palautetta toimitukselle