Tuomas Vänttinen edustaa rehellistä asennetta: "Varmasti mennään pidemmälle ensi kaudella"

LIIGA / Haastattelu
Tuomas Vänttinen keräsi runkosarjassa tehot 18+16.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Vaasan Sportin hyökkääjä Tuomas Vänttisen kausi päättyi, kun sunnuntai-iltana TPS kukisti Sportin Kuparisaaressa. Tappio jäi Vänttistä kaivelemaan, vaikka ajatus kesälomista lämmitääkin mieltä.

Sport-hyökkääjä Tuomas Vänttisen kasvoilla oli helpottunut hymy, vaikka tappio pudotuspeleissä jäi kaivelemaan.

− Aina voi jossitella, mutta urheilu on rehellistä. Toki tämä ilta jäi hampaankoloon, mutta nyt kävi näin, Vänttinen tiivisti.

− Vaasassa on ollut kiekkohuumaa ja ihmiset ovat käyneet peleissä. Kannattajat ovat olleet mukana ja se on hieno asia.

Paikka historian kirjoissa lämmitti hyökkääjän mieltä, ja jokainen urheilija toivookin uraltaan menestystä. Vaikka Sportin kausi päättyi, Vänttinen on silti optimistinen ja suuntaa katseet kohti seuraavia haasteita.

− Turha tässä on päätä pensaaseen laittaa. Varmasti mennään pidemmälle ensi kaudella, se on varma. Kunhan joukkue pysyy ehjänä ja turhilta loukkaantumisilta vältytään, niin ensi kaudella on ihan eri juttu.

Vänttiselle muutto Vaasaan myös tarkoitti mahdollisuutta tehdä kiekkohistoriaa. Sportin paikka pudotuspeleissä tarkoitti kovaa työtä, eikä paikka tullut ilmaiseksi. Sportin identiteettiä on rakennettu liiganoususta saakka. Paikka pudotuspeleissä on ollut osa kasvutarinaa ja Vänttisen mukaan koko organisaatio on mennyt paljon eteenpäin viime vuodesta.

− Onhan tässä monta tekijää, jotka ovat osa koko seuran identiteettiä.

"Iso kissa, ei anna hiirien hyppiä pöydillä"

Vänttinen kiitteli myös valmennusta hyvästä työstä, vaikka päävalmentajan kanssa on tullut otettua yhteen. Tomek Valtonen ei ole antanut varaa löysäilyyn ja se on tarkoittanut kehitystä koko joukkueen osalta.

− Tomek on kova auktoriteetti, eikä ole päästänyt meitä missään vaiheessa helpolla.

− Hän on sellainen iso kissa, ettei se anna hiirien hyppiä pöydällä, Vänttinen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle