Teemu Suhonen puhkui itsevarmuutta Sportin luokkaretken ensimmäisen kohteen jälkeen − "Olemme sieltä jo kerran hakeneet ryöstön ja teemme sen taas"

LIIGA / Haastattelu
Teemu Suhonen on Sportin puolustuksen luottopelaajia.
Kuva © Ville Tohka
Teemu Suhonen oli tyytyväinen mies Helsingistä haetun vierasvoiton jälkeen. Sportin luokkaretki jatkuu perjantaina Tampereella, jossa vaasalaisilla on ohjelmassa myös saunomista ja syömistä joukkueen kesken.

Sport pelasi täydellisen vierasottelun HIFK:n vieraana Helsingin jäähallissa. Kolmannessa erässä näytti hetken siltä, että ote voitosta irtoaa. Vaasalaisten konkaripuolustaja Teemu Suhonen huokaisi ottelun jälkeen helpotuksesta, kun tällä kertaa tasainen vääntö ei kääntynytkään tappioksi.

− Tiedostimme, että olemme pelanneet itsemme tukalaan asemaan. Valmistauduimme kuitenkin hyvin ja tulimme tänne jo eilen. Voiton avain oli varmasti se, että emme lähteneet miettimään sitä, että taasko tämä peli kääntyy tappioksi, Suhonen jutteli.

Puolustaja pelaa ensimmäistä kauttaan Sportissa. Hän on viihtynyt hyvin Vaasassa, ja uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin.

− Meillä on hyvä porukka kasassa. Joukkueessa on paljon ulkomaalaisia, mutta olemme silti yhtenäinen nippu. Ottelut ovat kääntyneet viime aikoina vastustajalle. Meillä on silti ollut vahva usko siihen, että tämän kaltaisia iltoja tulee, Suhonen kertoi. 

Nuoren puolustajaparinsa Theodor Johnssonin kanssa kemiat toimivat hyvin, vaikka jonkun verran on vielä parantamista. Suhonen aloitti kauden Juho Tommilan parina.

− Olemme Johnssonin kanssa oikealla tiellä. Se helpottaa pelaamista, kun olemme erikätisiä.

− Kommunikoimme englanniksi, se on muutenkin meidän koppikielemme. Ruotsin opiskelut jäivät vähemmälle, koska Kuopiossa pärjäsi hyvin englannilla, savolaislähtöinen Suhonen naureskeli.

Sportilla on ollut haastavia aikoja ja vaasalaiset ovat vajonneet pudotuspeliviivan alapuolelle. Suhonen kertoo, että kaupungilla on silti erittäin hyvä fiilis. 

− Vaasassa on hienot puitteet, kun halli on juuri uusittu. Lisäksi peleissä käy paljon yleisöä, ja Sportin ympärillä on muutenkin positiivinen pöhinä. Ihmiset toivottavat tsemppejä kaupungilla. 

− Olen käynyt Vaasassa monta kertaa vierasjoukkueen paidassa niin Mestiksessä kuin Liigassakin. Nyt on todella hienoa, kun saan pelata siellä kotijoukkueen paita päällä, Suhonen kertoo selvästi innostuen.

Kotkapaitojen matka jatkuu Helsingistä seuraavaksi Tampereelle. Siellä vastassa on perjantaina Ilves. Suhonen kertoo, että he ovat joukkueen kanssa hieman pidemmällä matkalla ja tarkoitus on viettää joukkueen kesken muutenkin aikaa.

− Meillä on luokkaretki käynnissä. Menemme nyt Tampereelle ja olemme pari yötä siellä. Suunnitelmissa on käydä legendaarisella Kaupinojan saunalla saunomassa ja käymme myös kaupungilla syömässä porukalla. On hieno juttu, että seura panostaa tällaiseen toimintaan. 

Pelilliset suunnitelmat olivat myös selvät Tampereelle.

− Olemme sieltä jo kerran hakeneet ryöstön ja teemme sen taas, Suhonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle