"Superlasse" ottamassa harppauksen eteenpäin

MESTIS / Haastattelu
Isokokoinen Lasse Lappalainen osaa olla maalinedustalla myös ilkeä.
SaPKossa kaksi edelliskautta kiekkoillut Lasse Lappalainen vaihtoi savolaismaisemat Kouvolan betonirakennuksiin. KooKoossa miehelle on suuret saappaat tiedossa etenkin ylivoiman suhteen, ja ylivoimapyssyttäjä onkin harjoituspelien perusteella onnistunut ottamaan suuren roolin upeasti vastaan.

Voitonhimoisella puolustajalla oli kolme syytä valita juuri KooKoo.

 — Tämä on suurempi seura, täällä on suurempi haaste edessä sekä mahdollisuus pelata tämän sarjan voitosta, perustelee Lasse Lappalainen ytimekkäästi.

Tulevasta Mestis-kaudesta mielenkiintoisen tekee se, ettei liigakarsintoja pelata lainkaan, vaan voittajalla on mahdollisuus anoa nousua sarjaporrasta ylemmäs. Kyseinen mahdollisuus tuo ainakin suurempien seurojen välille lisää tunnelatausta.

 — Varmasti kyseinen tieto tuo lisäboostin jokaiselle joukkueelle, ja ainakin kärkiporukat tahtovat hanakasti voittaa tämän sarjan. Siitä en osaa sanoa, kenellä on intressejä nousta ylöspäin. Veikkaan, että Vaasalla ainakin.

KooKoo esitti jo harjoitusotteluissa varsin vakuuttavia otteita, ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Kouvolalaiset onnistuivat kaatamaan muun muassa HPK:n ja voittamaan arkkivihollisensa Mikkelin Jukurit kolmesti.

Tappioita kertyi vain kolme, joista kaksi liigajoukkue SaiPaa vastaan. KooKoolla on jälleen vahva porukka kasassa, ja tavoitteetkin ovat sen mukaiset.

 — Joukkueena tietysti pyritään voittamaan mestaruus, tai luulisi sen vähintään olevan tavoitteena, lataa 24-vuotias puolustaja.

Henkilökohtaiset tavoitteet miehellä on kuitenkin astetta matalammalla.

 — Yksilöllisenä tavoitteena on pelata ehjää ja tietysti sellaista voittavaa peliä, että joukkue menestyy tällä kaudella hyvin.

Vahvuuksia ja heikkouksia

Lappalaisen vahvuuksiin lukeutuu muun muassa hyvä laukaus, syöttötaidot ja ylivoimapelaaminen. Sijoittuminenkin on puolustajalla kelpo luokkaa. Omia vahvuuksia ja heikkouksia mies itse kuvailee kuitenkin varsin ympäripyöreästi.

 — Kiekollinen peli on ollut aina vahvaa, mutta siinä kiekottomassa pelissä on vielä parantamisen varaa.

 

Lappalainen taitaa myös hyvän sijoittumisen.
Lappalainen taitaa myös hyvän sijoittumisen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Uuden joukkueen valmennukseen Lappalainen on ollut enemmän kuin tyytyväinen. Puolustaja on saanut hyviä neuvoja apuvalmentaja Jarno Kultaselta etenkin siihen heikompaan osa-alueeseen, kiekottomaan peliin.

 — Hyvin olen tullut toimeen valmennuksen kanssa. Kultanen on antanut aika paljon vinkkejä pelaamiseen, eli sieltä on saanut hyviä oppeja puolustuspelaamiseen ja ennen kaikkea liikkumiseen kentällä.

Päävalmentaja Juha Juujärvi on saanut rakennettua joukkueen entistä enemmän näköisekseen ja kiekolliseen pelitapaansa sopeutuvammaksi. Nyt joukkueessa on myös oikeanlaista roolitusta pelaajille sekä hieman ilkeyttä maalin eteen.

 — Meidän vahvuus on varmaan se, että luistellaan hyvin ja kiekko liikkuu erittäin nopeasti. Me pyrimme luistelemaan maalille ja keskittymään ennen kaikkea kamppailupelaamiseen.

Mitään suurempia heikkouksia Lappalaisen mukaan joukkueella ei kuitenkaan ole. 

 — Heikkoutena on ollut jonkin verran pelin aaltoilua: erän sisällä on saattanut tulla sellaisia pieniä notkahduksia, "Superlasse" myöntää.

"Jännä nähdä, mitä kausi tuo tullessaan"

Oranssimustilla ei ole ollut varsinaista ylivoimapyssyttäjää siniviivalla sitten Pasi Järvisen. Suuremman haasteen perässä Kouvolaan saapuneelle puolustajalle on kaavailtu isoa roolia ylivoimalla, ja Lappalainen onkin jo harjoituspeleissä näyttänyt olevansa ylivoiman ehdoton maestro.

 — Se on kiva nakuttaa ylivoimalla tuosta Kauppilan (Jari) syötöstä. Sieltä tulee aika hyviä passeja, kehaisee puolustaja 39-vuotiasta konkaria kainosti hymyillen.

Tehokas ylivoimapakki on pitänyt päässään jopa SaPKon kultakypärää.
Tehokas ylivoimapakki on pitänyt päässään jopa SaPKon kultakypärää.
Kuva © Timo Savela

Lappalainen ei ole ammattilaisuransa aikana onnistunut iskemään kauden aikana yli kymmentä maalia, mutta A-junioreissa mies on voittanut puolustajien maalipörssin 14 osumalla. Kesän harjoituspeleissä syntyi jopa puolen tusinan verran maaleja, mutta mies ei kuitenkaan ota maalien mättämisestä paineita harteilleen ainakaan tässä vaiheessa.

 — Jännä nähdä, mitä tämä kausi tuo tullessaan, Lappalainen toteaa pilke silmäkulmassa.

KooKoon sisällä on käynnistynyt kesän aikana suoranainen "Twitter-invaasio". Viime syksynä KooKoo-pelaajia löytyi palvelusta vain muutama, mutta nyt kesän jälkeen sieltä löytyy noin kahden ketjun verran oranssimustia pelaajia. Myös Lappalainen (@Laasti56) rekisteröityi Twitterin ihmeelliseen maailmaan hiljattain.

 — Tuossa taannoin opiskelin hieman Twitter-maailmaa, ja nyt alkaa hiljalleen päästä jyvälle siitä hommasta, naureskelee ylivoimapyssyttäjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle