TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Siegenthaler tähyää takaisin AHL:ään

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jonas Siegenthaler palkittiin Sveitsin ensimmäisessä pelissä joukkueensa parhaana.
Sveitsin varakapteeni Jonas Siegenthaler pelasi viime kaudella kuusi peliä AHL:ssä, mutta ura Pohjois-Amerikassa jäi kesken, kun puolustaja lähti takaisin Sveitsiin perhesyistä. Nyt Siegenthaler odottaa Sveitsin joukkueelta menestystä ja hyvää kautta omassa seurajoukkueessa, minkä jälkeen voi palata AHL:ään.

Nuorten MM-kisojen toisessa pelissään Sveitsi roikkui pitkään Ruotsin mukana. Kolmannen erän lopulla Ruotsi otti kuitenkin ohjat käsiinsä ja vei ottelun luvuin 4−2. Sveitsin Jonas Siegenthaler oli pettynyt joukkueensa esitykseen ottelun lopussa.

− Tämä oli iso peli meille. Pelasimme melko hyvin, mutta annoimme viimeisen viiden minuutin aikana tyhmästi mahdollisuuksia Ruotsille ja he käyttivät ne. Tämä on katkera tappio meille.

Sveitsi on ollut yksi kisojen positiivisista yllättäjistä. Ensimmäisessä pelissä kaatui Tšekki jatkoajan päätteeksi. Toinen peli Ruotsia vastaan oli maalien valossa pitkään tasainen ja Sveitsi kamppaili viimeiseen asti pisteistä. Salaisuus hyvin alkaneeseen turnaukseen löytyy Siegenthalerin mukaan joukkueen pukukopista.

− Meillä on melko hyvä joukkuehenki. Uskomme kaikki toisiimme. Luulen, että tämä joukkue voi tehdä suurta historiaa.

Katsomossa on Sveitsin otteluiden aikana kalkanneet lehmänkellot ja hurraus on ollut valtavaa aina, kun Sveitsi on tehnyt maalin. Joukkue on hyvillään siitä, että sveitsiläisiä on tullut paikalle sankoin joukoin.

− On uskomatonta, että täällä on näin paljon Sveitsistä. Arvostamme todella paljon sitä, että täällä on melkein jokaisen pelaajan vanhemmat paikalla.

Omasta maasta tulleet fanit antavat lisäpotkua koko joukkueelle.

− On todella siistiä, että täällä on niin paljon sveitsiläisiä. Se antaa meille energiaa ja kannustaa meitä. Fanimme ovat upeita, Siegenthaler sanoi.

Tavoitteena menestyä ja lähteä takaisin AHL:ään

Kanadassa järjestettävät MM-kisat ovat Siegenthalerille hänen uransa kuudennet ja kolmannet alle 20-vuotiaissa. Hän tahtoo jättää juniorimaajoukkueet tyylillä.

− Tämä on viimeinen vuoteni alle 20-vuotiaiden kisoissa, joten minun täytyy nauttia tästä nyt. Haluan nyt saavuttaa jotain tämän joukkueen kanssa. Yritämme parhaamme sen suhteen.

Washington Capitalsin varaama Siegenthaler pelasi viime kaudella kuusi ottelua AHL-seura Hershey Bearsissa. Hän palasi kuitenkin Sveitsiin aikaisessa vaiheessa kautta perhesyiden takia. Myös tämä kausi kuluu Sveitsissä ZSC Lionsissa.

− Pelaan Sveitsissä kauden loppuun. Sen jälkeen menen Hersheyyn ja päätän kauteni siellä, Siegenthaler kertoi.

Siegenthaler odottaa paluuta Pohjois-Amerikkaan mielenkiinnolla.

− Kuusi pelaamaani peliä menivät melko hyvin ja odotan innolla, että pääsen taas Hersheyn mukaan.

Sarjana AHL on hyvin erilainen kuin Sveitsin liigat, joissa Siegenthaler on pelannut suurimman osan urastaan.

− AHL on aivan erilainen liiga kuin mihin olen tottunut Sveitsissä. Pelaamiseen AHL:ssä tottuu kyllä muutamassa pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle