Kaksi maalia iskenyt Eriksson Ek: "Tänään olin onnekas"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joel Eriksson Ek on takonut kahteen otteluun tehot 3+1.
Ruotsin kapteeni Joel Eriksson Ek pelaa toista kautta putkeen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Ottelu Sveitsiä vastaan oli loppuun asti tiukka, mutta NHL:ssäkin tällä kaudella pelannut Eriksson Ek ratkaisi lopulta pelin Ruotsille.

Sveitsi laittoi Ruotsin tiukille keskiviikkoillan kohtaamisessa. Ruotsi laukoi kahdessa ensimmäisessä erässä jopa 29 kertaa kohti maalia, mutta tulostaululla säilyi erän loppuun asti 2−2-lukemat.

− Toinen erä oli meiltä parempi kuin ensimmäinen. Puhuimme erätauolla, että meidän täytyy mennä enemmän maskiin ja vain jatkaa sitä, mitä teemme ja tehdä paljon töitä, Joel Eriksson Ek sanoi pelin päätyttyä.

Koko ottelussa Sveitsin maalivahti Joren van Pottelberghe torjui peräti 42 kertaa. Sveitsiläisvahdin selän taakse livahti lopulta neljä maalia.

− Meillä oli paljon laukauksia, mutta Sveitsin maalivahti pelasi tänään hyvin.

Ruotsin kapteeni Eriksson Ek linjasi ottelun jälkeen, että seuraavassa pelissä Suomea vastaan keltapaitojen täytyy päästä enemmän maalin eteen.

− Huomenna pelaamme Suomea vastaan ja uskon, että siitä tulee hyvä peli. Meillä on hieman kalavelkoja maksettavana heille viime vuodelta. Siitä tulee hauskaa.

Ruotsalaiset tahtovat lähteä nuorten MM-kisoista kultamitalit kaulassaan.

− Meidän täytyy pelata joka pelissä aina vain paremmin. Täällä ei ole helppoja pelejä. Jokaisessa pelissä täytyy tehdä paljon töitä. Tietysti pitää olla myös onnea matkassa, ettei tule loukkaantumisia tai sairastumisia, Eriksson Ek pohti.

Kokemusta NHL:stä

Viime vuonna Minnesota Wildin varaama Eriksson Ek teki Sveitsi-pelissä Ruotsin ensimmäisen ja kolmannen maalin.

− Minulle on tärkeää tehdä maaleja ja pelata hyvien pelaajien kanssa. Se sytyttää minut. Yritän vain laukoa paljon. Tänään olin onnekas.

Kapteeni ehti hakea kokemusta NHL:stä tällä kaudella yhdeksän ottelun verran. Noissa otteluissa Eriksson Ek keräsi tehot 2+3.

− NHL:ssä oli hauskaa pelata. Se oli jotain erityistä.

Minnesota Wildin joukkueessa on useita pelaajia Suomesta ja Ruotsista. Se teki sopeutumisesta joukkueeseen sujuvaa.

− Tietysti on helpompaa, kun ympärillä on ruotsalaisia, jotka puhuvat samaa kieltä. Wildissa pelaa myös paljon eurooppalaisia. Sekin oli mukavaa.

NHL-piipahduksen jälkeen Eriksson Ek on pelannut yhden ottelun AHL:ää Iowa Wildissa. Tällä hetkellä hän pelaa Färjestad BK:ssa lainasopimuksella. Useassa eri liigassa pelaaminen samalla kaudella ei ole Eriksson Ekille ongelma.

− Olen vielä nuori ja vasta opin. Mielestäni on vain hyvä, että pelaan vain paljon.

Tarkkoja tavoitteita Eriksson Ek ei ole omalle kaudelleen asettanut.

− Haluan parantaa koko ajan ja tehdä paljon töitä. Haluan tehdä parhaani. Katsotaan sitten, mitä tapahtuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle