Niemisen tunteikas paluu Tappara-fanien eteen - ”Tässä on menty yhdessä 37 vuotta”

LIIGA / Haastattelu
Ville Nieminen tunnelmoi ottelun jälkeen tutun värikkäästi.
Kuva © Jarno Hietanen
Ville Nieminen palasi vihdoin perjantaina häntä rakastavien Tappara-fanien eteen. Paluu sisälsi jäätyneitä käsiä ja lämmintä jälleennäkemisen tunnetta.

Ville Nieminen, Hakametsän yleisö ja Lukon päävalmentaja Risto Dufva muodostivat kolmiyhteyden, joka loi Tampereen perinteikkääseen jäähalliin loistavan show'n perjantai-iltana.

Dufva asetti Niemisen neloskentän jäälle Lukon avausviisikoksi otteluun. Kun Niemisen nimi kuulutettiin, Hakametsän yleisö antoi Tampereen pojalle poikkeuksellisen kovat suosionosoitukset.

Nieminen palkitsi Tappara-fanit ottelun jälkeen ylimääräisillä kunniakierroksilla. 37-vuotias laituri hymyili leveästi tappionkin jälkeen ja luisteli hurraavien sinioranssien fanien eteen. Ensimmäisellä kierroksella korkealle nousi peukalo, toisella kierroksella Niemisen maila. Ympyrä sulkeutui pitkäaikaisen Tappara- ja nykyisen Lukko-hyökkääjän osalta hienolla tavalla.

- Hienoa, että oli 6500 katsojaa. Varmaan vähän normaalista poikkeuksellinen perjantai-ilta. Näitä perjantai-iltoja muistellaan. Olihan fanien reaktio hieno, tässä on menty kuitenkin yhdessä 37 vuotta, Nieminen kuvaili.

"Tämä on suurta näytelmää"

Koko viikko ja erityisesti ottelupäivä ei ollut helppo Niemiselle. Niemisen perhe asuu yhä Tampereella ja paluusta Tapparaa vastaan kohistiin useamman päivän ajan.

- Särkänniemen kohdalla rupesi vähän jännittämään. 37 vuotta olen ollut tässä hallin läheisyydessä.

Nieminen osasi suunnistaa oikeaan pukukoppiin vaivatta ja pelikin sujui, mutta lämmittelyvaiheessa vanha lihasmuisti kostautui.

- Ei ollut helppo paikka tänään. Piti mennä tuonne puistoon verryttelemään niin "Miksa" Järvinen [Jan-Mikael] pamahti vanhoille paikoille. Siinä jumppailtiin kaksin, tämmöinen on urheilun suola.

- Tämä on suurta näytelmää. Eikä tämä ollut huono sellainen. Hieno pelata tämmöisessä ottelussa, kun kaksi joukkuetta tulee taistelemaan ja ei anneta lainkaan armoa. Tämä oli suomikiekkoa parhaimmillaan. Perkeleen kivaa oli!

Taistelua, taistelua, taistelua

Lukko hävisi voittomaalikilpailun jälkeen Tapparalle 1-0, mutta ottelu osoitti silti raumalaisten vahvuudet. Tiivis puolustuspelaaminen takasi pisteen Lukolle, jonka avulla Lukko pitää yhä koko kauden pisteettömien otteluidensa saldon naurettavan pienenä, yhden ottelun kokoisena.

- Peli oli taistelua jokaisesta metristä. Pudotuspelijääkiekkoa.

- Lukko on vahva, usko ei vaan lopu millään. Me vaan taistellaan ja jauhetaan. Meillä on kovia taistelijoita ja pelaamme taistelulätkää.

Vaikka Lukko olikin pelissä hienoisesti niskan päällä, Juha Metsolan ja Ryan Zapolskin hurja vire maaleillaan piti ottelun maalittomana varsinaisen peliajan. Tappiosta huolimatta Lukko jatkaa sarjakärjessä pisteen erolla KalPaan.

- Sanoin ennen kauden alkua, että jokaisessa meissä asuu pieni lukkolainen. Ja nyt se on todistettu, olemme sarjan kärjessä. Pieni ja sympaattinen kalastajaseura tuolta länsirannikolta. Perinteinen seura, jossa on aina ollut hyviä pelaajia, Nieminen heitti seurastaan.

Vanhat seurakaverit kohtasivat ottelun jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen

"Kyllä oli kädet jäässä!"

Nieminen sai itse ottelun ratkaisemiseksi omat paikkansa. Konkari tarjoili jo ensimmäisessä vaihdossa läpiajon ketjukaverilleen Olli Sipiläiselle. Nieminen pääsi itsekin nokikkain Metsolan kanssa jatkoajalla, mutta entinen seurakaveri veti pidemmän korren.

Myös Niemisen puolipatentoitu lämäriratkaisu voittomaalikilpailussa päätyi Metsolan suojuksiin.

- Olisihan tämä tarina saanut arvoisensa lopun, jos Ville olisi ratkaissut tämän meille, Lukko-valmentaja Risto Dufva päivitteli.

- Siinä oli minullakin paikat ratkaista. Kyllä oli kädet jäässä! Mutta ne sulavat vielä, sekin päivä tulee. Mutta tänään pelkkä into riitti vain oven koputtamiseen, Nieminen naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle