Metsola nollasi Lukon ja Niemisen

LIIGA / Raportti
Metsola nollasi Niemisen ensin jatkoajalla, sitten voittolaukauskilpailussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan ja Lukon välinen kohtaaminen Hakametsässä ei tarjonnut maaleja varsinaisella peliajalla. Äärimmäisen tasaväkisen väännön ratkaisi lopulta ainoana voittomaalikilpailussa onnistunut kotijoukkueen Jukka Peltola. Juha Metsola puolestaan varasti shown Ville Niemiseltä.

Vieraiden nutussa Tapparaa vastaan Hakametsässä ensi kertaa pelannut Ville Nieminen sai Risto Dufvalta hienon kunnianosoituksen, kun Lukon nelosketju Nieminen laidallaan asettui keskiympyrään ottelun avaavaan aloitukseen. Nieminen tarjoilikin heti ottelun alussa avopaikan ketjukaveri Olli Sipiläiselle, joka kuitenkaan ei läpiajostaan onnistunut ohittamaan koko illan lopulta maalinsa puhtaana pitänyttä Juha Metsolaa.

Tästä eteenpäin ensimmäinen erä eteni tasaisen yrittämisen merkeissä, mutta laadukkaat maalipaikat jäivät vähiin. Sama tahti jatkui toisessa erässä. Erän edetessä molemmat saivat luotua omat painostushetkensä ja maalipaikkojakin alkoi tulla. Tapparalla oli ennen toisen erän puoltaväliä erinomainen puoliminuuttinen, joka sisälsi muutaman oivan tekopaikan. Hieman myöhemmin Lukolla oli vastaavasti erinomaiset tilanteet. Erän viimeisen viisiminuuttisen alkaessa Tappara loi todella vaarallisia paikkoja ylivoimalla, mutta onni ja Lukon maalilla Ryan Zapolski estivät avausmaalin synnyn.

Viimeisessä erässä Lukko oli lähempänä maalintekoa, vaikka Tapparallakin tilanteita oli. Aaron Gagnon lapioi tyhjän maalin ammottaessa yläputkeen, Ville Vahalahti puolestaan tuhlasi läpiajon. Jatkoajankin voi hienokseltaan sanoa olleen Lukon hyppysissä ja Ville Niemisellä oli myös paikkansa ratkaista peli.

- Tasainen peli pelattiin ja kyllähän loppua kohti meillä oli ne paikat tehdä maali. Tarinaanhan olisi kuulunut, että Niemisen Ville olisi tehnyt sen maalin tuossa jatkoajalla, mutta tarina ei nyt mennyt tällä kertaa niin. Olen ihan tyytyväinen meidän suoritukseen, joka oli hyvä ja ehjä. Ensimmäisen erän jälkeen kun saatiin jalat liikkeelle, niin oltiin vähintään yhtä hyviä kuin kotijoukkue, summasi pelin Dufva.

Niemisen lämäri voittolaukauskilpailussa ei uponnut

Voittolaukauskilpailu oli oikeutettu sen suhteen, että varsinaisen pelin olisi voinut voittaa yhtä hyvin kumpi tahansa. Yksi maali riitti lopulta koko ottelun voittoon ja sen teki heti kilpailun ensimmäinen laukoja Jukka Peltola. Tämän jälkeen Ville Vahalahti ampui oman laukauksensa tolppaan.

Yllättävää ei ollut, että Lukolta nähtiin laukomassa myös entisen kotiyleisönsä edessä Ville Nieminen. Nieminen kokeili rajua lyöntilaukausta, mutta Metsola torjui.

- Kyllä mä vähän haistelin, että se varmaan koittaa sitä lämäriä, koska luulen, että Villekin tietää, että mä tiedän mitä se tekee. Oli ihan hienoa, että se veti ja mietin vähän, olisiko pitänyt päästää, naureskeli Metsola rankkaria.

Lopulta kuitenkin siis piste-enemmistö jäi Hakametsään ja Tappara kasvatti voittoputkensa jo kuuteen peliin.

- Tiukkaa vääntöä, ylivoimalla kun tekisi maaleja niin hepottaisi kummasta. Meillä on kuitenkin ollut nyt pari viikkoa hyvä myötätuuli tässä ja heikompina hetkinäkin usko riittää. Parannetaan kokoajan peliämme, kertoi Tapparan luottopuolustaja Markus Kankaanperä.

Tapparaikoni Niemisen esiintyminen vieraiden väreissä Hakametsässä oli ainakin jollain tavalla tavallisesta kiekkoillasta poikkeavaa, sen myönsi Kankaanperäkin.

- Kyllähän joka kiekkoihminen sen aistii. Oli hieno ilta ja saatiin porukkaa halliin. Toivottavasti jatkuu huomenna samalla tavalla paikallistaiston merkeissä ja miksei vaikka huomenna vielä parempikin meininki.

Kuitenkaan mitään erityistä valmistautumista peliin Tapparassa ei asian vuoksi suoritettu.

- Nämä kuuluvat jääkiekkoon, tämä on bisnestä ja teemme kaikki omat hommamme, emmekä muuta voi.

» Lähetä palautetta toimitukselle