Metsola: ”Ei varmaan kukaan odottanutkaan, että mikään joukkue kävelee 4-0 välieriin”

LIIGA / Haastattelu
Juha Metsolan usko omiin ei horju,
Kuva © Jarno Hietanen

Tapparan ja HIFK:n välinen kolmas puolivälieräottelu sai salama-alun kun Joonas Rask siirsi vieraat johtoon vain 36 sekunnin pelaamisen jälkeen. Monet laittoivat maalin kotijoukkueen huonon valmistautumisen piikkiin, mutta tamperelaiseen tapaan Tappara-vahti Juha Metsola ei tehnyt asiasta sen suurempaa numeroa

- No joo, näin käy joskus. Kaveri pelasi ihan hyvän ensimmäisen vaihdon, me jäätiin vähän siinä alle. (Joonas) Rask sanoi ohjanneensa kiekon taidolla, mutta minun mielestäni se oli tuuria. En oikein kerennyt reagoimaan, vaikka näin kiekon kyllä koko ajan.

- Ei se nyt ollut ensimmäinen eikä todennäköisesti viimeinenkään kerta kun eka veto menee sisään, tyynen oloinen Metsola totesi ottelun jälkeen.

Vierailija HIFK oli tiistain otteluun tiivistänyt puolustuspeliään aiempiin otteluihin verrattuna selvästi, mikä näkyi muun muassa Tappara-hyökkääjien ajautumisena kulmiin ja huonoihin laukaisusektoreihin varsinkin kolmannessa erässä.

Heikosta päätöserästä huolimatta Metsola näki joukkueensa pelillisen ilmeen parantuneen viikonlopusta.

- Kyllä me minun mielestä pystyttiin parantamaan noihin kahteen aikaisempaan otteluun verrattuna, se nyt ei vaan näkynyt tuloksessa. Toki kaverikin paransi varsinkin puolustuspelaamista ihan selvästi.

- Kaiken kaikkiaan peli oli kuitenkin ihan ok, vähän jäi ehkä piippuun siinä kolmannessa erässä kun olisi pitänyt lähteä kunnolla takaa-ajoon, mutta ei sillekään nyt enää mitään voi, analysoi tamperelaisjoukkueen tukipilari omiensa otteita.

"Joka jätkän laitettava kaikki likoon"

Aikaisemmista ja varsinkin runkosarjan lopussa nähdyistä otteista poiketen Tappara-pelaajat sortuivat tiistaina hölmöihin huolimattomuusvirheisiin ja varsinkin syöttöpeli oli ajoittain silminnähden heikkoa. Metsola mukaan kukaan tuskin odottikaan joukkueen pääsevän helpolla.

- Saattoi kai niitä (virheitä) tulla, menee vähän ohi tuollaiset kun yrittää vain keskittyä omaan peliin. Kyllähän nämä ovat olleet vähän vaikeita pelejä meille, mutta me otetaan tästä taas vähän oppia. Eihän varmaan kukaan kuitenkaan odottanutkaan että tässä mikään joukkue 4-0 kävelee läpi välieriin?

- Joka jätkän on jatkossakin laitettava kaikki likoon, vaikka tuossa pari peliä voitettiinkin vähän huonommalla pelillä

Tapparalle tarjottiin päätöserässä useampikin mahdollisuus tasoitukseen myös ylivoimalla, mutta orastava takaa-ajo katkesi viimeistään HIFK:n kuin varkain syntyneeseen 1-3 –maaliin. Tilanteessa Metsola oli luistellut juuri pois maaliltaan kun Jan-Mikael Järvinen syötti kiekon suoraan päin Josh Greeniä, josta se ajautui IFK-puolustaja Otto Honkaheimolle.

Uhrautuvasta heittäytymisestä huolimatta Metsola ei aivan ehtinyt Honkaheimon laukauksen tielle.

- Mielestäni kerkesin siihen vielä ihan hyvin, mutta kiekko otti ihan optimaalisen pompun ja pomppasi meikäläisen yli. Harmilliseen paikkaan tuli se maali.

"Hienoa saada Nortti takaisin"

Kirvelevän kotitappion jälkeen Tapparalla on edessään pikainen nollaus, sillä jo torstaina vastassa on jälleen uusi haaste helsinkiläisten kotiluolassa, Nordenskiöldin hallissa. Tapparalle kaksi perättäistä hopeaa torjunut Metsola uskoo kuitenkin tiistain kamppailun unohtuvan pelaajilta nopeasti.

- Kyllä se varmasti tuossa nollaantuu vähän niin kuin itsestään, ainakin meikäläisen kohdalla. Välipäivinä voi ajatella ihan muita asioita kuin jääkiekkoa ja elää ihan normaalia elämää. Jokaisella on varmasti ihan omat keinonsa nollaamiseen, mutta en usko että se tuottaa mitään ongelmia kenellekään, tiistaina jo kauden 60. ottelunsa torjunut Metsola arvioi.

Tapparan vaihtopenkille paluun tiistaina teki  myös muuan Mika Noronen, joka LeKin kauden päätyttyä siirtyi Tapparan toiseksi maalivahdiksi. Metsolan mukaan kokeneen kirittäjän mukanaololla on vain positiivisia vaikutuksia.

- Eihän se ihan rehellisesti sanottuna minun hommiini juuri vaikuta, meillä on koko ajan ollut hyvä veskari siellä varalla, mutta totta kai on hienoa saada "Nortti" taas takaisin tänne. Huikea äijä ja hienoja tarinoita, osaa kyllä hyvin tsempata. Noronen tuo jo omalla olemuksellaan koppiin paljon hyvää fiilistä ja rentoutta. Onhan se toki mukava asia itsellekin, että siellä on sellainen äijä auttamassa, joka on nähnyt paljon.

» Lähetä palautetta toimitukselle