Mapletoft halajaa nopeasti takaisin NHL:ään

LIIGA / Haastattelu
Jokerien tuore hankinta Justin Mapletoft näkee Jokerit välietappina matkalla takaisin NHL-uralle.

Mapletoft on jo ehtinyt maistaa jokaisen kiekkoilijan unelmaa kausilla 2002-04. Kun NHL-sopimus jäi tänä syksynä haaveeksi, päätti Mapletoft katsastaa Euroopan siirtomarkkinat. Ottajia olisi ollut niin Saksassa, Ruotsissa, kuin Sveitsissäkin, mutta 24-vuotiaan kanadalaisen valinta kohdistui kuitenkin Suomeen ja Jokereihin.

- Suurin syy tänne tulemiseen oli se, että näen tämän nopeana tienä takaisin NHL:ään, Mapletoft kertoi.

- Suomen liigaa pidetään laajalti Euroopan parhaana ja tätä organisaatiota kunnioitetaan paljon.

Vaikka käsitys SM-liigasta "parhaana NHL:n jälkeen" onkin kenties virheellinen tai ainakin vanhentunut, Mapletoftin näkemystä Suomesta hyvänä ponnahduslautana tukee ainakin täältä NHL:ään siirtyvien pelaajien määrä.

- Täällä iso osa parhaista pelaajista on nuoria ja eteenpäin pyrkiviä niinkuin minäkin. Sveitsissä on huiput ovat vanhempia.

Kun Jokerit nousi esille vaihtoehtona, otti Mapletoft selvää organisaation taustoista. Yksi lähteistä oli viimekautinen ketjukaveri Sean Bergenheim, joka pelasi vielä toissa kaudella Jokereissa.

- Sean tietysti kehui paikkaa, kun on täältä kotoisin. Soitin myös parille kaverille, Ray Giroux'lle ja Jeff Hamiltonille, jotka ovat aiemmin pelanneet Suomessa. Heillä oli pelkästään hyvää sanottavaa Helsingistä ja tästä organisaatiosta.

Sekä Giroux että Hamilton ovat solmineet tulevaksi kaudeksi sopimukset Venäjän liigaan. Mapletoftille itänaapuri ei ollut vaihtoehto.

- En missään vaiheessa harkinnut siirtyväni Venäjälle. En usko, että olisin nauttinut olostani siellä.

Tiedotustilaisuuden aikaan Mapletoft oli ehtinyt viettää Suomessa vajaan vuorokauden, suuren osan siitäkin nukkumassa ensin yö- ja sitten päiväunia. Jonkinlaisen ensivaikutelman hän oli paikasta kuitenkin jo ehtinyt saada.

- Sen perusteella, mitä näin matkalla lentokentältä, täällä on melko kaunista ja oikeastaan samanlaisia maisemia kuin kotopuolessa. Halli taas on paljon hienompi kuin odotin, vaikka kaverit kyllä kertoivat sen olevan parhaasta päästä.

Tiedotustilaisuuden jälkeen pidetyt harjoitukset menivät tuoreelta hankinnalta vielä pitkälti totuttelun merkeissä. Pelituntumaa Mapletoft pääsee hakemaan ensi kerran tulevan viikonlopun kotiturnauksessa.

- Haluan saada mahdollisimman hyvän alun täällä: päästä hyvin harjoitusrytmiin mukaan ja tottua nopeasti pelitapaan. Toivottavasti pystyn sitten pitämään hyvän vireen läpi koko kauden.

taustaa

Jokerit sai rauhoitettua tilanteen
[lue lisää]

Mapletoftin vahvuudet olivat tiedossa jo etukäteen valmennusjohdollakin. Pelaaja itse näkee liiallisen puolustukseen keskittymisen tällä hetkellä myös haittana.

- Muutaman edelliskauden ajan Islanders on koulinut minua enemmänkin puolustavaan rooliin. Yksi tämän hetken haasteistani onkin löytää jälleen hyökkäysvireeni, joka on ollut hieman kadoksissa.

Hyökkäyspään tehot toisivat lopullisen tavoitteen varmasti lähemmäksi. Islandersiin Mapletoft ei enää usko palaavansa.

- Toivottavasti pystyn täällä pelatessani herättämään kiinnostusta muissa NHL-seuroissa ja sitä kautta pääsisin takaisin NHL:ään mahdollisimman nopeasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle