Lenkkipolulla: Matti Näätänen ja Heikki Puustinen

MESTIS / Haastattelu
Elohopea lähentelee kolmeakymmentä celsiusastetta keskellä Joensuun kesää, mutta jääkiekkoilijan arki sisältää tiukkaa harjoitusta ja valmistautumista uuteen kauteen. Jatkoaika tapasi kaksi mestarijoukkue Jokipoikien pelaajaa kesken omatoimisen harjoittelukauden, kuinkas muutenkaan – uimarannalla.

– Jos on jokin heikkous tai kehitettävä ominaisuus niin siihen keskitytään. Vahvuuksia pyritään pitämään myös yllä. Omatoimisen harjoittelujakson aikana täytyy kyllä lomaillakin ja muistaa vähän tuulettua, myöntää ärjypaitojen hyökkääjä Heikki Puustinen kysyttäessä harjoitusmetodeista.

Jokipoikien osalta pelaajan vastuulla oleva harjoituskausi kestää viisi viikkoa, kesäkuun puolivälistä heinäkuun loppuun. Molemmilla pelaajilla on sopimus viime kauden seuraan jo taskussa, joten syytä huoleen ei ole.

– Tietysti se on helpottava tilanne. Tietää, missä on ensi kauden eikä tarvitse ajatella mitään muuta, iloitsee puolestaan toissakaudella hyökkääjästä puolustajaksi muuttunut Matti Näätänen.

Täysin omatoimista harjoittelu ei kuitenkaan ole. Pelaajilla on mielin määrin myös yhteistä, järjestettyä harjoitustoimintaa.

– Porukalla pelaillaan salibandya, rullalätkää ja futista ynnä muuta, eli kyllä sitä ohjelmaa riittää. Täällä rannalla pelailemme beach volleytä, sekin on hyvää liikuntaa, kertoo Näätänen.

– Punttisalilla ja lenkillä toisaalta tulee käytyä yksin, joten on mukava päästä treenaamaan myös porukalla, jatkaa puolestaan Puustinen.

Jäähallielämästä irtautuminen kelpaa "Pudelle" ja "Näsälle".

– Mukavaahan se on. Seitsemän viikkoa kerettiin sielläkin viettää ennen omatoimijaksoa. Kivahan se on välillä olla poissa halliltakin, myöntää Puustinen.

Menneen kauden kertaamista ja tulevaan tähtäämistä

Viime kaudella Jokipojat onnistui suorituksessaan miltei täydellisesti. Mestaruus irtosi tappiottomien pudotuspelien jälkeen, mutta liigakarsinnoissa Tampereen Ilves oli selvästi vahvempi. Mestaruutta joukkue juhli vain muutaman päivän, mutta karsintojen jälkeen hyvin mennyttä kautta juhlittiin Tahkolla.

Mestarivalmentaja Jarno Pikkarainen jätti joukkueen kauden jälkeen. Tilalle joensuulaisseura vetäisi hieman yllättävänkin, kiekkoväelle tuntemattoman nimen, aiemmin apulaisvalmentaja ja seuran junioritoiminnassa vaikuttaneen Jukka Varmasen.

– Kivahan se on kun vaihtuu valmentaja. Kaksi pelikautta valmentajaa kohden on kuitenkin ihan hyvä ajanjakso, pohtii Puustinen ja jatkaa:

– Valmentajan vaihtuminen on vähän kuin vaihtaisi pelipaikkaa, kuviot muuttuvat jonkin verran. Varmanen on kylläkin hyvä tyyppi.

Näätäsen mukaan miehen oma rooli pysynee ensi kaudella samanlaisena kuin aiemmin, eli hyökkäävänä puolustajana kärkiketjuissa. Romuluisena jarruketjujen laiturina tunnetun Puustisen toiveissa on kuitenkin hyökkäävämpi rooli ensi kaudelle.

– Toivon mukaan itsekin saisin vähän hyökkäävämpää roolia. Nyt olisi oivallinen paikka näyttää ja napata isompi vastuu. Pelaamallahan sen ansaitsee!

» Lähetä palautetta toimitukselle