Kapanen: "Saksalle häviäminen olisi noloa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapasella oli työhaalarit päällä Kanadaa vastaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Vaikka Suomi kärsikin jo turnauksen kolmannen tappionsa, oli esitys Kanadaa vastaan hyvä. Kakkosketjun laitahyökkääjä Kasperi Kapanen oli myös tyytyväinen.

− Pelasimme joukkueena hyvin. Jäähyt tulivat pahaan paikkaan ja Kanada pääsi laittamaan kiekot pussiin maalin edestä. Siinä emme olleet tarpeeksi vahvoja, ja keskialueella menetimme liian paljon kiekkoja Muuten hyvä esitys, Kapanen analysoi.

"Ei voi olla uhkarohkea, koska siinä kusee vain joukkueen muroihin"

Uuteen ketjuun siirretty Kapanen ei päässyt vieläkään tehopisteiden makuun, mutta laituri teki hartiavoimin töitä puolustussuuntaan. Kapanen olikin päättänyt ennen peliä näyttää esimerkkiä kaukalossa.

− Yritin näyttää jengille, että tänään pitää takakarvata ja tehdä kaikkea muutakin kuin pelata vain kiekon kanssa.

− Kanadalaiset ovat ihan ihmisiä kuten mekin. Turha siinä on arastella.

Kapanen aloitti turnauksen ykkösketjussa Artturi Lehkosen ja Aleksi Mustosen rinnalla, mutta Slovakia-tappion jälkeen Hannu Jortikka teki ketjuihin muutoksia.

Kanadaa vastaan kuopiolaisen ketjukavereina olivat Suomen paras maalintekijä Mikko Rantanen sekä Roope Hintz. Kapanen oli tyytyväinen uuteen ketjuunsa.

− Siinä on kaksi kaveria, jotka ovat pelanneet hyvän turnauksen. Yritän tuoda ketjuun nopeutta ja hyvän laukauksen. Pyrin käyttämään sitä, kunhan saan vain kiekon.

− Pitää tajuta, ettei voi olla uhkarohkea, koska siinä kusee vain joukkueen muroihin.

Seuraavaksi Suomi kohtaa niin ikään kaikki ottelunsa hävinneen Saksan. Leijonien pitääkin voittaa, mikäli mielivät puolivälieriin.

− Taso ei saa tippua tästä. Jos se tippuu, tulee Saksaltakin turpaan. Se vasta olisikin noloa.

» Lähetä palautetta toimitukselle