Kärppien Manner ensimmäisen puolivälierän jälkeen: "Ei tästä pudotuspelihuumasta kannata liian isoa numeroa tehdä"

LIIGA / Haastattelu
Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerta ei pudotuspelien alku hetkauttanut.
Kuva © Sirpa Pöyhönen
Oulun Kärpät otti kotonaan ensimmäisen voiton puolivälieräsarjassa Porin Ässiä vastaan. Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli positiivisesti yllättynyt joukkueensa suorituksesta.

Oulun Kärpät oli ottelun lopputuloksen ja laukaustilastojen perusteella selvästi vahvempi joukkue. Mikko Mannerin puheista paistoi läpi, että valmentaja tarkasteli pelin tapahtumia jo isommassa mittakaavassa. 

Jussi Rynnäs oli hyvä maalissa. Hyviä onnistumisia olivat myös Mikael Ruohomaan ensimmäinen maali ja Kristian Vesalaisen ylivoimamaali. Tärkeintä meille on joka tapauksessa tuloksen kuin tuloksen kanssa eläminen pelin jälkeen.

Manner oli selvästi helpottunut päästyään joukkueensa kanssa taas tositoimiin ja kovasti odotettuihin pudotuspeleihin. Edellisestä ottelusta oli kerennyt vierähtää jo kymmenen päivää.

− Olin ihan varma, että olisimme olleet enemmän pulassa, mutta pelaajat pelasivat hienosti. Joukkue onnistui todella hyvin pitkän tauon jälkeen, vaikka varmaan vähän jokaisella oli epäilyksiä siitä, miten kamppailu ja tunne löytyvät peliin. Peli meni kuitenkin paremmin kuin valmentaja osasi odottaa.

Aiemmissa puheissaan Manner on kertonut Kärppien jatkavan samalla pelitavalla kuin runkosarjassa. Valmentajan mukaan joukkue jatkaa edelleen samoilla raiteilla ympärillä olevasta hulinasta huolimatta.

− Ykkösketju ja Nicklas Lasun ketju ovat olleet meidän tulosketjuja runkosarjassa ja he osoittivat pystyvänsä siihen myös nyt. Tämä on kuitenkin sama peli edelleen. Ei tästä pudotuspelihuumasta kannata liian isoa numeroa tehdä. Kyllä tästä pitää ennen kaikkea nauttia ja luottaa pelaajien osaamiseen mitä ovat näyttäneet pitkin kautta. Meidän tehtävänä on tukea heitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle